Valueline - 10 meter - Satelliet kabel

€ 5,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1
Vandaag besteld, maandag in huis
Extra korting!
Aantal 1€5,99Aantal 2-9€5,84Aantal 10 en meer€5,63
Payment methods

Valueline VLSP41000B100 satelliet kabel 10 meter

Wilt u een coax voor de schotelantenne dan volstaat een traditioneel exemplaar helaas niet. Satellietontvangst is net even anders dan gewone antenne-ontvangst en daarom dat er ook speciale uitvoeringen voor zijn, zoals de VLSP41000B100. U kunt het een beetje, voor de beeldvorming alleen, vergelijken met een waterslang met een bepaalde doorsnede die meer water door kan laten dan een slang met een kleinere doorsnede. Bij de satelliet kabel heeft dat verschil te maken met ‘frequentie’. De uitzendingen worden bij satelliet in een frequentieband tussen 950 MHz en 2050 MHz uitgezonden. Een gewone antennekabel blijft ‘steken’ op pakweg 860 MHz (UHF band IV/V). 2,050 GHz is ruim twee keer zo hoog als de 860 MHz en daarmee ver verwijderd van de topfrequentie van een gewone antenne-uitvoering. U snapt nu dat een gewone coax dan ook niet meer toereikend is voor schotelontvangst.

Waarom een Valueline satelliet kabel?

Valueline is een populair merk in het low budget segment, dat ondanks de attractieve prijzen behoorlijke kwaliteit levert. Het merk richt zich op het grote publiek dat geen technologische kennis heeft, maar wel uit is op snelle praktische oplossingen voor haar mediaproblemen in de huiselijke sfeer. De VLSP41000B100 is daar een voorbeeld van. Het is een exemplaar met een dubbele afscherming die een bescherming biedt tot 70 dB dat zeker voor de huiselijke omgeving ruim voldoende is. Waarom is dat zo belangrijk. Omdat stoorsignalen in de ether, veroorzaakt door onder andere elektrische apparatuur en mobiele telefonie, het kijkgenot en luisterplezier kunnen ondermijnen. Om de transportoverdracht van het beeld- of audiosignaal hiertegen te beschermen is de coax van een, van buitenaf niet zichtbare, afschermlaag voorzien.

Geen koperkern, maar goedkoop staal en toch kwaliteit?

Niet alles wat blinkt is koper. Maar dat hoeft desondanks geen belemmering te zijn voor kwaliteit. Als je door een natuurkundig effect ook kunt volstaan met goedkoper materiaal, waarom zou je dan het duurdere koper nemen? Bij hoge frequentie stroomt het signaal aan de buitenkant van de coax en dat is precies wat benut wordt door een VLSP41000B100. Daardoor kan men volstaan met een stalen kern met een dun koperlaagje. Op die wijze wordt toch een lage weerstand verkregen voor het signaal aan de rand, terwijl de kern die op dat moment immers voor de stroom geen dienst doet van het goedkopere staal is gemaakt. Een slimme vernuftige oplossing!

De praktische kant van de kabel

De hier besproken uitvoering heeft een standaard impedantie van 75 Ohm. Om het eenvoudig te houden, daarmee kan die zonder problemen op alle apparatuur worden gemonteerd die voor zien is van zogenaamde F-connectoren. F-connectoren wijken af van de traditionele IEC-antenneconnectoren, doordat eerstgenoemde schroefbaar is. De lengte van 10 meter maakt de coax geschikt om verder uit elkaar gelegen apparatuur met elkaar te verbinden, zonder dat er meteen al een antenneversterker nodig zou zijn. Kortom een goedkope uitvoering die toch voldoet aan een zekere kwaliteitsstandaard die voor huiselijke omgeving ronduit voldoende is. Het doet de naam Valueline zonder meer alle eer aan.


Specificaties
Meer over Valueline - 10 meter - Satelliet kabel (Productcode: 2572555070.4903)
 Lengte
10 meter
 Soort
Satelliet kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Enkelvoudig
 Merk
Valueline
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
F-Connector Male
 Aansluiting 2
F-Connector Male
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
70 dB
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links