Hirschmann coax wandcontactdoos DIO-01

Bij de hoofdaansluiting van je internet- en telefoonnetwerk via de coaxkabel vind je een zogenoemde wandcontactdoos. Dit wordt ook wel de einddoos genoemd. Dit is de plek waar de hoofdkabel het signaal van de kabelmaatschappij naar je huis laat binnenkomen. Meestal bevindt deze wandcontactdoos zich in de meterkast of de huiskamer. De Hirschmann coax wandcontactdoos DIO-01 is een moderne wandcontactdoos die je gemakkelijk kunt monteren op de hoofdkabel. De producten van Hirschmann staan op het gebied van multimediale communicatietechnologie alom bekend als uiterst betrouwbaar. Het is het hogere segment van de branche. Deze wandcontactdoos is eigenlijk onmisbaar bij het opstellen van je (nieuwe) netwerk.

Eigenschappen

Een groot voordeel van de Hirschmann coax wandcontactdoos DIO-01 is het feit dat deze komt met een afdekplaat en een opbouwdoos. Er hoeft dus niks meer worden bijgekocht, deze einddoos is al compleet. Er is slechts een enkel schroefje nodig om de afdekplaat te (de)monteren, zodat je de hoofdaansluiting alsnog gemakkelijk kunt controleren en indien nodig herstellen. De kwaliteit van deze wandcontactdoos is erkend met een Kabel Keur certificering. Hiermee wordt aangetoond dat dit product aan de eisen voldoet die de grote Nederlandse kabelmaatschappijen hanteren. De contactdoos is trouwens retourgeschikt, waarmee er dus tweerichtingsverkeer mogelijk is. Je kunt als particulier dus signalen verzenden naar de kabelmaatschappij. Door deze functie is het dus mogelijk om interactieve televisie te kijken. Live televisie is dus ook te pauzeren.

Aansluitingen

De ingang van de wandcontactdoos vind je onder het afdekplaatje. Hier wordt de hoofdkabel geplaatst. Dit kan alleen als deze kabel op de juiste manier is gestript. Hier kun je onder andere een speciale krimptang van Hirschmann voor gebruiken. De inkomende coaxkabel kan zo rechtstreeks worden verbonden met de contactdoos. Hierdoor wordt voorkomen dat er een deel van het signaal verloren gaat bij de overgang van de kabel naar de contactdoos. Als uitgang van deze Hirschmann DIO-01 coax wandcontactdoos vind je alleen een enkele male-poort. Coaxkabels kunnen een male- en female-aansluiting hebben. Logischerwijs kun je op deze wandcontactdoos alleen een female coax stekker gebruiken. Er kan gelukkig zonder moeite een verloopstekker worden gemonteerd op de wandcontactdoos, zodat je (indien nodig) alsnog de juiste aansluiting hebt.

Montage

Het monteren van deze wandcontactdoos moet secuur gebeuren, om de kwaliteit van het beeld en geluid te kunnen garanderen. Het punt dat vaak het meeste problemen oplevert, is het monteren van de hoofdkabel aan de kern van de wandcontactdoos. Als dit niet goed gebeurt, zal er ruis en storing ontstaan in het signaal. Het is belangrijk om te onthouden dat de hoofdkabel nooit daadwerkelijk contact mag maken met de kern van de einddoos. Dit contact zal namelijk storing geven. Wel zal de kabel zo dicht mogelijk moeten worden geplaatst tegen de kern. Verder is het gebruik van nieuwe coaxkabels aan te raden. Goede kwaliteit coaxkabels kosten meestal meer dan de gemiddelde, maar zullen de investering waard zijn door het langdurige behoud van kwaliteit. Mocht je weinig tot geen ervaring hebben met dit soort montages, dan is het advies om de handleiding erbij te pakken of even op internet een stappenplan te zoeken.

  
Meer over de Hirschmann - Coax Wandcontactdoos - DIO-01 (ProductID: 8745446779.4903)
 Accessoires
Coax Wandcontactdoos
 Eigenschappen
Inclusief afdekplaat, Inclusief opbouwdoos
 Merk
Hirschmann
 Kleur
Wit
 Type
DIO-01
 Aansluiting 1
IEC Male
 Gecertificeerd
Kabel Keur
 Soort wandcontactdoos
Einddoos
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links