Valueline - Coax Verloopstekker

€ 0,79 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 2029
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€0,79Aantal 2-9€0,77Aantal 10 en meer€0,74
Payment methods

Valueline coax verloopstekker IEC Female - F-connector Male

Valueline, het huismerk van multinational Nedis, staat voor low budget, maar dan toch met een goede prijs/prestatie-verhouding. Dat geldt zeker ook voor de kabels en bijbehorende accessoires die ze uitbrengen op telecommunicatiegebied. Een belangrijk facet van die telecomwereld is de draadloze communicatie. Om elektronische communicatie via de ether mogelijk te maken is per definitie een of andere vorm van een antenne nodig. In de antennewereld zijn er verschillende begrippen die standaard terugkomen: coax, IEC en F. Zonder deze begrippen is er überhaupt geen doorgifte van antennesignaal mogelijk. Dit kleinood hier herbergt alle drie de termen in zich. In de komende alinea’s gaan we kijken wat er zoal wetenswaardig is aan dit uiterst handige koppelstukje.

Coax

Deze is meer dan 30 jaar gemeengoed als het gaat om televisie via CATV. Maar als we kijken naar de antennekabel, dan wordt die zelfs nog veel langer toegepast. Wat is het nu eigenlijk? Het staat voor coaxiaal en betekent niks anders dan dat er een geleider is, die is opgebouwd uit cilindrische lagen van verschillend materiaal. Dat zijn afwisselend lagen van geleidend materiaal en diëlektricum. In het centrum van de geleider bevindt zich de zogenaamde hete ader. Dit is koper, eventueel zuiver koper oftewel oxid free copper OFC, maar kan ook van staal met een dun laagje koper eromheen zijn. In dat laatste geval spreken we van CCS, copper clad steel en de coax met die kernader wordt eigenlijk alleen maar gebruikt voor zeer hoge frequenties.

IEC- en F-connector

In de technische wereld, zo ook in de telecommunicatie, wordt gewerkt met standaards opdat apparatuur makkelijk op elkaar aan te sluiten is en zodat men ‘dezelfde taal’ spreekt als het gaat om het ontwerpen van apparatuur en benodigdheden. Eén van die commissies die zich daarmee bezig houdt is de International Electrotechnical Commission, kortweg IEC. Deze commissie heeft onder andere specificaties opgezet voor connectoren. Daarvandaan de naam IEC-connector. De meesten zal deze bekend zijn van de traditionele antennekabel. Echter naast dit type is er nog een andere uitvoering: de F-stekker. Deze werd begin jaren vijftig ontworpen en heeft schroefdraad aan de buitenkant bij de mannelijke uitvoering (male) en schroefdraad aan de binnenkant plus een gaatje in de kunststof in het verbindingsstuk bij de vrouwelijke uitvoering (female). Dit Valueline hulpstuk bezit beide hier genoemde connectoren.

Waarvoor kunnen we het koppelstukje gebruiken?

Leuk en aardig zo’n koppelstukje of adapter, maar waarvoor kunnen we die dan gebruiken? Onder andere, zonder dat daarmee de lijst compleet is, kun je met dit kleine handigheidje traditionele antenneverlengkabels met male-verbindingsstukken aan beide zijden aansluiten op: DVB-T versterker met F- uitvoeringen, multitap met F-types, computer TV-kaart voor DVB-T, CATV versterker etc. Multitap is een soort van stekkerdoos voor antennesnoeren, hierop kun je meerdere TV’s aansluiten. DVB-T staat voor Digital Video Broadcasting Terrestrial en dat is digitale televisie via de ether met een antenne. CATV is Centrale Antenne TV installatie, ook Community Antenna Television, en dat kennen we in de volksmond als kabeltelevisie.


Specificaties
Meer over Valueline - Coax Verloopstekker (Productcode: 2571672530.4903)
 Accessoires
Coax Verloopstekker
 Merk
Valueline
 Kleur
Zilver
 Aansluiting 1
IEC Female
 Aansluiting 2
F-Connector Male
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links