Valueline - Coax Verloopstekker

€ 0,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 12318
Vandaag besteld, maandag in huis
Extra korting!
Aantal 1€0,99Aantal 2-9€0,97Aantal 10 en meer€0,93
Payment methods

Valueline coax verloopstekker IEC Female - F-connector Female

Als we televisie willen kijken, geen streaming via internet, dan hebben we altijd nog op de een of andere manier een geleider nodig. Maar daarnaast kun je altijd in een situatie terechtkomen dat er nog extra hulpmiddelen nodig zijn. Dat kan een splitter zijn of een verloopstuk bijvoorbeeld. Er zijn namelijk twee standaard verbindingstypes in de ‘coaxwereld’ die naast elkaar of anderszins door elkaar worden gebruikt. Dat heeft de consequentie dat je die niet zomaar rechtstreeks op elkaar aan kunt sluiten. Er is dan een hulpstuk nodig. Dat kan een complete verloopkabel zijn of een verloopstekker, ook wel ‘adapter’ of minder vaak ‘converter’ genoemd.

Een en ander over de coaxkabel

We hebben het over de coax. Dat is een geleider die opgebouwd is uit meerdere lagen van metaal afgewisseld met isolerend materiaal oftewel diëlektricum. Op grond hiervan is de kabel zeer geschikt voor het transporteren van hoogfrequente videosignalen, radiosignalen en computerdata. We zeggen dan dat hij een grote bandbreedte kan transporteren, de complete ‘oude’ UHF televisieband zelfs. De kern van de ‘coax’ wordt gevormd door een ader van zuiver koper zonder zuurstofmoleculen, oftewel Oxid Free Copper OFC. Een andere samenstelling van de ader kan bestaan uit Copper Clad Steel CCS. Deze constructie is echter alleen bedoeld voor zeer hoge frequenties.

De standaard antennekabelconnectoren

In de consumentenelektronicawereld bestaan diverse commissies die standaards ontwikkelen. Eén ervan heet International Electrotechnical Commission, kortweg IEC. Zij hebben de specificaties opgesteld voor de zogenoemde IEC-connector. Deze is herkenbaar aan het typische buisje met inkepingen zodat die iets uit kan zetten, omdat namelijk niet alle aansluitingen exact dezelfde diameter hebben. Tienden van een millimeter tolerantie verschil zijn normaal, maar zouden bij een buisje zonder inkepingen al ervoor zorgen dat je de stekker megastroef erop zou moeten rammen, als het al zou lukken. Binnen in het buisje is een smaller buisje, een soort van holle pen. Op grond van deze constructie wordt dit ‘female’ oftewel ‘vrouwtje’ genoemd. De andere standaardconnector is de F-uitvoering, die herkenbaar is aan de schroefdraad aan de buitenzijde en een kunststof vulling aan de binnenkant met daarin een gaatje. Ook die constructie heet dan female. Deze Valueline hier bezit beide, in de telecommunicatie en consumentenelektronica, gangbare typen aansluitingen.

De toepassing van deze verloopstekker

De Valueline hier is een verbindingshulpstuk dat bruikbaar is in die situaties waar altijd een male naar male IEC-kabel in het spel is. Dit, omdat er geen apparaten zijn met een male IEC-aansluiting, die is namelijk per definitie altijd female. Je kunt dit verbindingshulpstuk dan koppelen met, zonder dat de lijst overigens compleet is: multitap met F-connectoren (zeg maar een ‘antennestekkerdoos’ waarop je bijvoorbeeld meerdere TV-toestellen kunt aansluiten), een CATV antenneversterker voor televisie, een TV-computerinsteekkaart voor Digital Video Broadcasting Terrestrial DVB-T oftewel digitale ontvangst via de ether, DVB-T digitale antenneversterker, etc.


Specificaties
Meer over Valueline - Coax Verloopstekker (Productcode: 2571667627.4903)
 Accessoires
Coax Verloopstekker
 Stekker type
Recht
 Merk
Valueline
 Kleur
Zilver
 Aansluiting 1
IEC Female
 Aansluiting 2
F-Connector Female
Reviews
Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links