Hirschmann - Coax Stekker - KOK 5

€ 2,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 243
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

Hirschmann KOK 5 coax stekker

Voor professionele kwalitatief hoogstaande producten is Hirschmann het juiste adres. Ook de KOK 5, hoewel simpel ogend, is een toonbeeld van kwaliteit. Hij kenmerkt zich door een hoge duurzaamheid, ingebouwde trekontlasting, een makkelijk doch goed doordacht montageprincipe (push on), geschikt voor 3D televisie en interactieve smart TV algemeen, 4G/LTE-storingsbestendig, MoCA compliant (eenvoudig gezegd: geschikt voor internet via kabel anders dan CATV) en heeft een relatief gering verlies. Ook al geldt deze connector als 3 GHz ready, het is desondanks niet geschikt voor satelliet-TV die een frequentieband heeft die vanaf 3 GHz loopt. Bij die frequenties is de afschermingswaarde gewoonweg te laag. De KOK 5 is speciaal ontwikkeld voor de Hirschmann KOKA 9 coax kabel met een drievoudige afscherming (die evenmin geschikt is voor satelliet-TV, te hoge signaaldemping bij de satellietfrequenties en niet te verwisselen met de KOKA 9 TS, die daarvoor wel geschikt is).

Kwaliteitsverlies, dat wil je niet

Om te kunnen begrijpen waarvoor we de hoofdrolspeler hier, de Hirschmann KOK 5, nodig hebben en wat de specificaties betekenen, moeten we even duiken in de coaxwereld. Daarbij is demping een term die een centrale rol vervult. Je zou hem kunnen omschrijven als ‘wrijving’ voor het signaal dat door de bedrading heengaat. Zoals bij een auto het overwinnen van de wrijving brandstof kost, kost dit hier ook energie. Daardoor blijft er aan het einde van de kabel minder over dan erin werd gestopt. Dit verlies uit zich in mindere geluids-/beeldkwaliteit, omdat de apparatuur het niet goed kan verwerken. Maar dat geldt ook voor de connector! Ook die heeft een onvermijdelijk verlies, meer specifiek signaaldemping.

Storing, de virussen van de communicatie

Zoals we bij computers last hebben van virussen, zo kennen we ook in de communicatiewereld ‘lastposten’ die we liever buiten de deur houden. Het macabere is dat de ‘gewenste signalen’ in andere apparatuur juist die ‘stoorsignalen’ vormen voor de coax en connectoren. Signaaldemping is een intern gebeuren en wordt in de specificaties aangegeven onder de noemer ‘low loss’, weinig signaalverlies. Storing is extern en uit zich als instraling op de kabel en connectoren. Om de inwerking van storing te minimaliseren is afscherming nodig, die een bepaalde afschermdemping (in dB’s) heeft. De KOK 5 bezit een zeer hoge afschermingsgraad, klasse A++ met een waarde van meer dan 95 dB tot 1 GHz en nog altijd meer dan 75 dB boven de 2 GHz. Daar tussenin is die meer dan 85 dB. Ronduit behoorlijke waarden.


Specificaties
Meer over Hirschmann - Coax Stekker - KOK 5 (Productcode: 2556036863.4903)
 Accessoires
Coax Stekker
 Stekker type
Recht
 Eigenschappen
Push-On
 Merk
Hirschmann
 Kleur
Wit
 Type
KOK 5
 Aansluiting
IEC Female