Valueline - RG59 - Coax kabel per meter

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Coax kabel per meter Valueline RG59

Deze kenmerkt zich door een gunstige prijs/prestatie-verhouding. Bij ons kun je deze per meter krijgen zodat je precies dat kunt afnemen wat je ook daadwerkelijk nodig hebt. In de komende alinea’s zullen we een en ander gaan uitleggen over de coax zodat je kunt beslissen, mocht je nieuw zijn hiermee, wat de karakteristieke eigenschappen zijn en voor welke situatie je deze kunt gebruiken. Ook voor het benodigde gereedschap om hem af te monteren kun je bij ons terecht.

Coax: wat is het en wat kun je ermee

Binnen de bekabelde communicatiewereld is coax de absolute standaard. Dit komt omdat hij in tegenstelling tot koper uit meerdere lagen is opgebouwd, geleidende folie en isolatie, en daarmee eigenschappen heeft die voor breedbandige communicatie uiterst gunstig zijn. Met breedbandig wordt het frequentiespectrum bedoeld via welke audio-, video- en datasignalen worden overgedragen. Vergelijk de frequentieband gemakshalve met een brede autosnelweg. Daarover heen rijden dan auto’s met verschillende snelheid die beladen zijn met audio, video en data. Zo kun je het gemakshalve voorstellen. Zoals de autosnelweg wrijving kent voor de autobanden, zo kent ook de coax weerstand voor de signalen. Die weerstand lijdt bij auto’s tot snelheidsverlies als je geen gas meer zou geven, zo levert de kabeldemping signaalverlies op. Daardoor is er een beperking qua lengte. Ook is een van buitenaf niet zichtbare beschermende laag nodig om het snoer heen: de afscherming. De Valueline hier is enkelvoudig afgeschermd met een enkele laag.

De soorten connectoren voor de RG59

De hier besproken Valueline is van het type RG59/U. RG staat voor Radio Guide en /U staat voor general use. 59 is alleen een volgnummer. De standaard impedantie bedraagt 75 Ohm, simpel gezegd is dit nodig zodat het snoer zonder signaalproblemen kan worden aangesloten op weergaveapparatuur. Een verkeerde impedantie levert namelijk verlies in de signaalkwaliteit op. À propos aansluiten: er kunnen verschillende connectoren worden afgemonteerd. De F-connector met schroefdraad buiten (male) of binnen (female) is de meest populaire in satelliettelevisieomgeving. Maar voor beveiligingscamera’s bijvoorbeeld wordt een BNC, Bayonet Neill Concelman, gebruikt. Dit is een steekdraai uitvoering met een zogenaamde bajonetsluiting. Deze ‘RCA compressie connector’ wordt gebruikt voor analoge/digitale audio en video van acceptabele kwaliteit.

Karakteristieken

De diameter is 5,5 mm en daarmee is die uitermate bijvoorbeeld geschikt voor kabeltelevisie oftewel CATV. Een zeer belangrijke, zo niet de meest wezenlijke, parameter is de demping. Hoe kleiner dit obstakel voor signalen is, hoe beter. Er zijn verschillende soorten: kabel-, afscherm-, connectordemping en die van erop aangesloten hulpstukken zoals splitter, multitaps (meerweg stekkerdozen voor antenne-aansluitingen). Hier bij deze Valueline zijn van belang de kabel- en afschermdemping. Een enkelvoudige afschermdemping staat voor minimaal 80 dB wat een prima waarde is voor huiselijke omgeving. De kabeldemping is frequentie- en lengteafhankelijk. Per 100 meter bedraagt die bij 100 MHz 9,33dB en bij 2400 MHz 47,2 dB. Door de grote waarde ervan bij 2,4 GHz is de Valueline hier helaas niet geschikt voor satellietontvangst. De aderkern is van koper en er zijn op de mantel praktische meteraanduidingen aangebracht.


Specificaties
Meer over Valueline - RG59 - Coax kabel per meter (Productcode: 2571412671.4903)
 Soort
Coax kabel per meter
 Afscherming
Enkelvoudig
 Merk
Valueline
 Kleur
Wit
 Type
RG59
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Impedantie
75 Ohm
 Kabeldiameter
5.5 mm
 Per meter
Reviews
Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links