Valueline - RG58C/U - Coax kabel per meter

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Coax kabel per meter Valueline RG58C/U

Hier lees je meer over de achtergrond van dit snoer en wat je nu eigenlijk kunt met een RG58 type. Verder komen de specificaties voorbij om een goede afweging te kunnen maken of deze wel geschikt is voor het doel waarvoor je hem wilt gebruiken. Omdat hij per meter geleverd wordt zonder connectoren, zodat je hem zelf op maat kunt maken, heb je nog extra gereedschap nodig voor de afmontage. Die tools zijn eveneens bij ons verkrijgbaar.

Coax: wat je moet weten

Als je antennesignaal wilt transporteren ontkom je niet aan de reeds decennia lang in gebruik zijnde coax. Dit is een type dat uit meerdere ‘buizen’/lagen van geleidende en isolerende folie is opgebouwd. Hierdoor kan het naast het laagfrequente audio ook gebruikt worden voor de hoogfrequente data en video. Dat maakt het interessant voor thuis. Alleen zijn er twee belemmerende factoren als we achteloos de kabel monteren: externe storing en signaalverlies. Om stoorsignalen van buitenaf te weren die in het frequentiebereik van de Valueline vallen, moet deze worden afgeschermd. Dat gebeurt hier met een gevlochten afscherming van vertind koper. Signaalverlies wordt veroorzaakt door de demping/weerstand van het snoer, vergelijk gemakshalve met de wrijving van asfalt voor autobanden. Daarom is er een maximum aan de lengte zonder gebruik van een hulpmiddel. Met dat hulpmiddel, antenneversterker, is het wel mogelijk grotere afstanden te overbruggen.

De populaire connectoren voor de RG58

De Valueline hier is van het type RG58C/U. Daarbij staat RG voor radio guide, is 58 een volgnummer en geeft C/U aan dat de coax for general use is. Hij heeft een impedantie van 50 Ohm. Vroeger werd hij gebruikt voor langzaam ethernet en vooral in laboratoria. Daartoe moet die dan wel afgemonteerd worden met de bij laboratoriuminstrumenten gangbare BNC connector. Dat is een steekdraai type. Daarnaast kan de kabel ook worden voorzien van een N-type connector, die een buisje binnen de connectorhuls heeft, zowel bij male als female. Een derde populaire uitvoering is de F-connector met schroefdraad aan de buitenzijde (male) en aan de binnenkant (female).

Kabelspecificaties

De Valueline hier heeft voor praktische toepasbaarheid een meteraanduiding op de mantel. De meest kritische parameter bij coax is toch wel de demping, het hindernis voor het signaal waardoor dat verzwakt wordt. Die is meerledig: de kabel- en afschermdemping, maar daarnaast is er ook nog demping in de rest van het circuit tussen antenne en weergaveapparatuur. Deze parameter wordt opgegeven per 100 meter. De uiterste waarden bedragen bij 100 MHz 9 dB en bij 2400 MHz 49,2 dB. Bij frequenties tot 500 MHz is de waarde nog redelijk, maar daarboven wordt de demping zo groot dat het snoer voor dat frequentiespectrum helaas niet meer bruikbaar is. Dat betekent concreet dat deze niet te gebruiken is voor satelliettelevisie.


Specificaties
Meer over Valueline - RG58C/U - Coax kabel per meter (Productcode: 2571633306.4903)
 Soort
Coax kabel per meter
 Afscherming
Enkelvoudig
 Merk
Valueline
 Type
RG58C/U
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Impedantie
50 Ohm
 Kabeldiameter
5 mm
 Per meter
Reviews
Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links