Valueline - COAX12 - Coax kabel per meter

€ 0,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 570
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€0,99Aantal 2-9€0,97Aantal 10 en meer€0,93
Payment methods

Valueline COAX12 coax kabel per meter

Ook al heeft deze een ruime bedrijfstemperatuur tussen -15 graden Celsius en 55 graden Celsius plus een installatietemperatuur tot 55 graden Celsius, toch is de grijze Valueline COAX12 een binnenkabel. Grijs is een gangbare kleur voor binnentypes, groen voor buitenuitvoeringen. Deze heeft een dubbele afscherming hetgeen goed van pas komt voor het gebruik van CATV, omdat juist bij die frequenties storing een negatieve rol speelt. Hij laat zich makkelijk aanleggen vanwege voldoende flexibiliteit en is bij ons per meter verkrijgbaar. Op die manier heb je steeds de juiste lengte, geen onkosten voor ongebruikte kabel.

Het toepassingsgebied

Als we de dempingswaarden voor deze Valueline COAX12 bekijken, dan zien we meteen voor welke bandbreedtes deze geschikt is en voor welk bereik minder of zelfs helemaal niet toepasbaar. De waarden zijn tot 800 MHz prima tot acceptabel te noemen, daarboven heeft de fabrikant geen waarden vermeld. Logisch, want die gaan al gauw richting de 50 dB als we de 2GHz gepasseerd zijn. Dat ligt in het bereik van de satelliet-TV. Daarvoor is deze zeker niet geschikt. Door de goede waarden voor de lagere frequenties is hij wel bruikbaar voor de UHF IV/V band, die loopt tot 860 MHz (tevens CATV). Zelfs zonder een antenneversterker! De waarden gelden immers per 100 meter. De dempingswaarden als lijst:

  • 100 MHz: 7.8 dB,
  • 200 MHz: 11.2 dB,
  • 230 MHz: 12.5 dB,
  • 300 MHz: 14 dB,
  • 500 MHz: 18.5 dB,
  • 700 MHz: 22.4 dB,
  • 800 MHz: 24.1 dB.

Het belang van frequentie-afhankelijke eigenschappen

De kern van het gebruik van coax is het transporteren van video, audio of data of een combinatie van de drie. Dat stelt eisen aan de kabel. Zoals een driebaans autosnelweg meer auto’s kan verwerken, zo kan hij met een grotere bandbreedte ook meer signaal verwerken. Zoals iedere auto met een andere snelheid rijdt over de autosnelweg, zo heeft in beeldspraak hiermee ieder signaal een andere frequentie. Men spreekt daarom ook van bandbreedte. De welbekende en alom gebruikte UHF band is er een voorbeeld van. Nu is het zo dat die frequentie ook maakt, dat de kabel zich niet voor elke frequentie gelijk gedraagt. Voor hogere waarden levert hij meer weerstand aan het signaal dan voor lage. Die weerstand heet demping en resulteert in signaalverlies. Daarnaast is er ook nog externe storing die alleen ‘buiten de deur’ gehouden wordt via een afscherming met hoge demping.


Specificaties
Meer over Valueline - COAX12 - Coax kabel per meter (Productcode: 2571437186.4903)
 Soort
Coax kabel per meter
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Valueline
 Kleur
Grijs
 Type
COAX12
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Impedantie
75 Ohm
 Kabeldiameter
7 mm
 Per meter
Reviews
Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links