Goobay haakse coax kabel wit 1.5 meter

Genieten van televisie gaat nog steeds niet zonder de oude vertrouwde antennekabel. Decennia lang al zorgt deze eenvoudige doch vernuftige kabel voor de invulling van een, voor sommigen zelfs wezenlijk, deel van de dag. Ook de Goobay haakse coax kabel wit 1.5 meter ligt quasi te wachten om voor u die taak te mogen vervullen. Het is meer dan alleen maar een kabel met PVC-mantel om een stuk koperdraad van 1,5 meter lengte heen. Dat zullen we in de komende alinea’s zien. De antennekabel, die ook coaxkabel wordt genoemd, wordt niet alleen gebruikt om eens een heerlijk avondje ‘te gaan bankzitten’ voor de TV. Hij wordt ook ingezet voor aansluiting van een kabelmodem enerzijds en anderzijds voor internet via coax oftewel ‘IP over coax’ of ‘netwerk over coax’. De Goobay haakse coax kabel wit 1.5 meter kunt u beter toch alleen gebruiken voor telvisietoepassingen, daar komt die optimaal tot zijn recht.

Coax: de verbinding van het noodzakelijke met het nuttige

De naamgeving voor coax vindt haar oorsprong in de opbouw van de kabel. Een meerlaagse kabel met twee afschermlagen oftewel dubbele afscherming. Om in de sfeer van de titel te blijven, hier wordt het noodzakelijke, de verbinding plus weerstand tegen storingen, met het nuttige oftewel ons genot van de via de kabel getransporteerde audio en video gecombineerd/verbonden. In een tijd waarin bijna alles elektrisch en mobiel is om ons heen wordt er ook aardig wat storing geproduceerd, die we in geval van video waarnemen als geblokt beeld of zelfs uitval en in geval van audio als knetterend geluid. Daarom dat er twee lagen zijn aangebracht die de storing ‘buitenhouden’, maar anderzijds er ook voor zorgen dat het antennesignaal zelf geen andere apparatuur stoort. Het is altijd van beide kanten, voor elke soort kabelafscherming. Die mate van storingsonderdrukking heet afschermdemping en bedraagt voor deze kabel hier 80 dB, een ronduit prima waarde!

Goedkoop en toch goed, kan dat wel?

Dat goedkoop miskoop is, hoeft geen stelregel of vanzelfsprekendheid te zijn! Zeker in huiselijke omgeving zijn er minder stringente eisen aan een kabel dan in professionele bedrijfsomgeving. Een antennekabel bestaat in de kern, letterlijk en figuurlijk, in principe uit koper. Tot zover nog niks nieuws, echter men heeft ontdekt dat alleen koper niet persé hoeft. Deze Goobay haakse coax kabel wit 1.5 meter heeft een kern van staal, voorzien van een laagje koper. Dit heet CCS oftewel copper clad steel. Als er een antennesignaal over de kabel heen gaat gebeurt er iets opvallends. Het signaal gaat namelijk stromen aan de buitenkant van de geleider en niet door de kern ervan. Dan is het veel handiger om de kern van een goedkoper materiaal te maken en alleen de buitenkant van koper. Op die manier spaar je geld zonder aan kwaliteit in te boeten.

Praktische voordelen

De coaxkabel is voorzien van haakse stekkers. Uitermate handig achter een uiterst platte ‘flatscreen’ televisie, die je het liefst zo dicht mogelijk tegen de muur wilt hebben om juist het effect van een ‘bewegend beeld schilderij’ te hebben. Algemeen daar waar weinig ruimte is achter de apparatuur vervullen de haakse connectoren hun nut. De kabellengte is een praktisch handige lengte, niet onnodig veel rondslingerde kabel die je dan maar moet zien weg te werken en anderszins ook weer niet te kort dat je met de apparatuur moet gaan schuiven. De gegoten connectoren zorgen voor een storingsvrije ontvangst of doorvoer van het signaal.


  
Meer over de Goobay - 1.5 meter - Coax kabel (ProductID: 8936016583.4903)
 Lengte
1.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Haaks
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Eigenschappen
Haakse Stekkers
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afscherming tot
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
 Kabeldiameter
5.3 mm
Reviews
Schrijf een review en maak kans op een giftcard t.w.v. €100,-  
 
         

Er is nog geen review voor dit product, wees de eerste om een review achter te laten!

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links