Goobay - 7.5 meter - Coax kabel

€ 4,59 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 889
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€4,59Aantal 2-9€4,48Aantal 10 en meer€4,31
Payment methods

Goobay coax kabel zwart 7.5 meter

Een 75 Ohms verbindingsmiddel om je TV-, internet- en/of telefoonsignaal over een langere afstand te transporteren. Voor deze lengte heb je normaal gesproken nog geen versterker nodig. Of, het binnenkomende signaal op de AOP (abonnee overname punt, waar de coax de woning binnenkomt) zou de wettelijke 65 dB minimale ingangsniveau niet moeten halen. Maar dat is dan de verantwoordelijkheid van de provider. Uit dit verhaal blijkt dan ook meteen waarvoor de kabel in eerste instantie bedoeld is, namelijk om rechtstreeks op de antennewandcontactdoos (TV-kant) aan te sluiten. Je kunt hem daarnaast ook direct gebruiken op een versterker of splitter, mocht je bijvoorbeeld meerdere televisies in huis willen hebben. Hij is tevens geschikt voor een decoder, maar niet voor een kabelmodem. Dat heeft te maken met de connectoren. Die zijn bij deze Goobay van het IEC type (gladde huls). Aan de ene kant mannelijk (met pin in huls) en aan de andere kant vrouwelijk (met opening in huls). De vrouwelijke kant sluit je op de AOP aan, de mannelijke kant gaat naar één van voornoemde apparaten.

Kwaliteit boven alles

De kwaliteit van het signaal mag niet lijden onder de te overbruggen afstand. Daarom zijn er voorzorgsmaatregelen nodig. Er zijn vijanden in de lucht en in de coax zelf. Tot de eerste categorie behoren de zogenoemde 4G/LTE storing afkomstig van mobiele telefoontoestellen. De tweede categorie wordt gevormd door oneffenheden in de coax en corrosie op de connectoren. Die oneffenheden en corrosie leiden tot reflecties, oftewel het binnenkomende signaal wordt gekaatst en gaat deels weer terug en hindert hiermee het heengaande deel. Daarnaast levert corrosie nog common path distortion op, oftewel het storen van internet uploads door downloads, heel eenvoudig gezegd. De 4G/LTE storing gaat de fabrikant te lijf door het aanbrengen van een dubbele afscherming bestaande uit een aluminium folie-laag en daaromheen een 32-voudig aluminium vlechtwerk (hierdoor ontstaat een uiterst ‘fijnmazige’ afscherming). De oneffenheden worden tijdens het fabricageproces zo goed mogelijk bestreden. De corrosie op haar beurt door middel van vernikkelde connectoren die verbonden zijn met de afschermlaag en daarmee zelf beschermd zijn tegen 4G/LTE. Hiermee wordt een acceptabele waarde van minstens 70 dB bereikt.

Geen koper en toch goed

Ook al wordt er voor de kern geen koper gebruikt, toch is het best een kwalitatief fatsoenlijke kabel in zijn prijsklasse. Dat er staal in plaats van koper wordt gebruikt doet daar niets aan af. Het is niet in eerste instantie gedaan om geld te sparen. Dat is mooi meegenomen. Er is eerder gebruik gemaakt van een natuurkundig verschijnsel dat skineffect heet. Eigenlijk een ongewenst effect dat hier juist benut wordt. Doordat daarbij het signaal grotendeels aan de buitenkant van de ader vloeit, is het ook alleen maar daar nodig om die te voorzien van een laagje koper. Dus precies op de plaats waar je het nodig hebt. Op die manier heb je toch een optimale signaaloverdracht bij hoge frequenties waar dit effect ook daadwerkelijk optreedt.

Specificaties
Meer over Goobay - 7.5 meter - Coax kabel (Productcode: 8852645971.4903)
 Lengte
7.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
CCS
 Afschermdemping
70 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links