Goobay - 7.5 meter - Coax kabel

€ 4,59 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1177
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€4,59Aantal 2-9€4,48Aantal 10 en meer€4,31
Payment methods

Goobay coax kabel wit 7.5 meter

Geschikt voor aansluiting van een televisie of decoder op de antennewandcontactdoos waar de providerkabel de woning binnenkomt (AOP/SOP) of voor verbinding tussen versterker en splitter bijvoorbeeld. Voorwaarde is wel dat ze voorzien zijn van IEC (gladde bus) connectoren. Daarom niet direct te gebruiken voor een modem. Ook niet geschikt voor satellietschotelontvangst. De standaard 75 ohm coax heeft als bescherming tegen externe storing van onder andere mobiele telefoons bijvoorbeeld een dubbele afschermlaag die de storing met een fatsoenlijke waarde van minimaal 70 dB onderdrukt. De lengte is net genoeg dat je normaal gesproken geen antenneversterker nodig hebt, of het binnenkomende signaalniveau zou al te zwak moeten zijn, maar dat is de verantwoordelijkheid van de provider.

Invloeden op de kwaliteit

Elke meter dat een signaal door een coax moet afleggen, zal het zwakker worden. Los daarvan is een coax met een vaste lengte van 7,5 meter beter dan het aan elkaar ‘knopen’ van verschillende korte lengtes. Want elke koppeling levert weer verlies (demping) op. Omdat het signaal per meter zwakker wordt, wil je geen langere kabel dan je daadwerkelijk nodig hebt. Ook heeft storing van buitenaf een sterk effect erop. Om dat tegen te gaan heeft deze Goobay hier een tweelaags afscherming, folie en 32-voudig gevlochten omhulsel, beiden van aluminium. Een ander gevaar vormen reflecties. Dat gebeurt wanneer het signaal kaatst en zichzelf dan tegenwerkt. Die reflecties kunnen onder andere ontstaan door interne oneffenheden, slechte plugverbindingen en corrosie van de connectoren. Daarom zijn de pluggen vernikkeld. Hiermee wordt tevens voorkomen dat de internet downloads de uploads storen (common path distortion).

Aansluiten

Deze Goobay beschikt over een vrouwelijke en een mannelijke IEC stekker. De vrouwelijke connector gaat in de aansluiting van de antenne wandcontactdoos (Abonnee/Service Overname Punt) waar het TV-symbool bij staat. De mannelijke connector stop je in de televisie of de decoder bijvoorbeeld en is te herkennen aan de pin in het midden van de stekker. Zorg dat de stekker goed vast zit in het apparaat voor een optimale signaaloverdracht. Een verloopkabel heb je nodig wanneer je de Goobay wilt verbinden met een modem of een versterker met F-schroefaansluitingen. Dat betekent wel extra demping, dus daarom alleen een korte uitvoering van enkele tientallen centimeters nemen.


Specificaties
Meer over Goobay - 7.5 meter - Coax kabel (Productcode: 3065561526.4903)
 Lengte
7.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
CCS
 Afschermdemping
70 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links