Technetix haakse coax kabel 5 meter

We hebben internetten, televisie en radio door het gehele huis. Ook al is draadloos erg ‘in’, niet alles laat zich zonder kabel verbinden. Van oudsher is die kabel coax. Wil je elders in huis TV-kijken en/of radio luisteren via de kabel, dan ontkom je niet aan de coax. Alleen het computeren inclusief internetten gaat draadloos. Heb je kabelaanbieder Ziggo of wil je gewoon een goede coaxkabel hebben, dan is Technetix haakse coax kabel 5 meter een zeer goede keus. In de komende alinea’s gaan we je wat meer informatie geven over het terrein waarvoor de kabel gebruikt wordt en over de kabel zelf.

Waarom coaxkabel?

Je zou kunnen zeggen dat het historisch bepaald is, echter dan nog stelt zich de vraag waarom uitgerekend coax en geen koperdraad, zoals bij elektriciteit. Een gewone koperleiding is niet in staat om een grote bandbreedte te transporteren. Bandbreedte is een term die eigenlijk aangeeft, om in beeldspraak te blijven, hoe breed de autosnelweg is voor de signalen, zeg auto’s. Iedere auto heeft daarbij een bepaalde snelheid. Zo heeft ieder signaal een bepaalde frequentie. Een bandbreedte, die een naam kan hebben, bestaat uit een heel scala aan frequenties. Tegenwoordig is het de oude, onder de naam UHF bekende, frequentieband die het meeste gebruikt wordt. Deze omvat zowel TV, radio als satelliet. Om die frequentiebandbreedte mogelijk te maken bestaat coax uit een kernader, waaromheen isolerend materiaal zit en daaromheen afschermlagen. Daarover zo dadelijk meer.

Het waarom van afscherming

Als er veel elektrische en mobiele apparatuur wordt gebruikt levert dat niet alleen voordelen op, maar helaas ook nadelen. Eén ervan is de storing, met name de ‘4G’. 4G staat voor het 4de generatie mobiele netwerk. Het synoniem ervoor is LTE. Om te voorkomen dat die storing de coaxkabel binnendringt, moet een soort van wand worden aangebracht. Die ‘wand’ bestaat bij de Technetix haakse coax kabel 5 meter uit maar liefst vier lagen! Daarmee behoort de kabel tot de top der afgeschermde coaxkabels. Dit wordt uitgedrukt in een klasse, Class A++. Hiervoor staat een afschermdemping, onderdrukking van het stoorsignaal, van minstens 105 dB bij 1 GHz. Dat is behoorlijk!

Kenmerken van de kabel

De Technetix haakse coax kabel 5 meter is zo’n topkabel dat de fabrikant er vijf jaar garantie op geeft. Door de enorme bandbreedte van maar liefst 2,4 GHz kan hij ook 4k beelden overzenden. De kabel is voorzien van een moderne codering: groen = IEC female, gaatje in het centrum van de huls en blauw = IEC male, pennetje in het midden van de huls. IEC is de naam voor het type connectoren met een gladde connectorhuls. De ringen zijn overigens verwijderbaar, mocht u de kabel qua kleur willen laten ‘opgaan in de achtergrond’. Dat het een topkabel betreft wordt gestaafd met het ‘Kabel Keur’-merk. Mocht u abonnee zijn bij de kabelaar Ziggo, dan heeft u met deze coaxkabel een geschikte kabel. Met de haakse stekkers is de kabel makkelijk monteerbaar op plaatsen met weinige ruimte.


  
Meer over de Technetix - 5 meter - Coax kabel (ProductID: 5801911117.4903)
 Lengte
5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Haaks
 Afscherming
Viervoudig
 Eigenschappen
Afscherming Tegen 4G, Haakse Stekkers
 Merk
Technetix
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Gecertificeerd
Ziggo geschikt, Kabel Keur
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links