Goobay - 5 meter - Coax kabel

€ 3,59 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1074
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€3,59Aantal 2-9€3,50Aantal 10 en meer€3,37
Payment methods

Goobay coax kabel wit 5 meter

Hiermee kun je snel je decoder met het Abonnee Overname Punt verbinden, de antennewandcontactdoos waar de providerkabel je woonkamer of meterkast binnenkomt. Met een dubbele afscherming van minimaal 70 dB en vernikkelde connectoren (tegen corrosie en daarmee tegen reflectie en impedantie misaanpassingen, zie verderop) hoef je je normaal gesproken geen zorgen te maken over de signaalkwaliteit. Woon je toevallig in de buurt van een zendmast of langs een drukke straat (straling vanuit voertuigen of van handys van passanten) dan kan een coax met een nog betere afscherming nodig zijn. Deze Goobay geeft je wat bewegingsvrijheid voor de plaatsing van je decoder of televisie. Hij is echter niet te gebruiken voor een kabelmodem en ook niet voor satellietschotelontvangst. De lengte is kort genoeg om op grond daarvan normaal gesproken geen signaalproblemen te hoeven hebben, zeg, geen versterker nodig te hebben.

Specificaties

Met een dubbele afscherming van aluminium folie en vlechtwerk, plus een mantel die gemaakt is van PVC, kan het signaal met behoud van kwaliteit over een afstand van 5 meter worden doorgegeven. Met de afscherming wordt een fatsoenlijke waarde van minimaal 70 dB behaald. Aan beide uiteinden is deze Goobay hier voorzien van een IEC stekker (gladde bus). Dit zijn de standaard stekkers voor antennekabel. Daarbij is aan de ene kant een mannelijke stekker (met pin) en aan de andere kant een vrouwelijke contrastekker (zonder pin). De kern is voorzien van staal met een koperlaag, copper clad steel genoemd. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van het skineffect waarbij de stroom daar gaat vloeien waar het koper is, aan de buitenrand. Om ervoor te zorgen dat je een goede basis hebt voor de signaalkwaliteit is er een impedantieaanpassing nodig zoals dat heet. Daar hoef je zelf geen zorgen om te maken, dat heeft de fabrikant al voor je geregeld met de 75 ohms karakteristieke afsluitimpedantie.

Overige informatie

Deze coax kan ook gebruikt worden voor retoursignalen. Denk daarbij vereenvoudigd aan naar buiten bellen, data verzenden richting provider en commando’s sturen naar je interactieve televisie. Dit gebeurt in de upstream, een deel van het frequentiegebied dat ligt tussen 5 MHz en 65 MHz. De downstream, waarmee de download wordt aangeduid ligt in een hoger gebied: 470 MHz – 680 MHz. Op zich storen die elkaar dus niet. Echter dat gebeurt wel wanneer de connectoren niet beschermd zijn tegen corrosie. Op dat moment gaat die zich gedragen als een diode, wat er gewoon op neerkomt dat de downstream data de upstream data gaat storen. De fabrikant geeft dit aan als common path distortion. Om dit te vermijden zijn de connectoren van deze kabel vernikkeld. Retour is iets anders dan reflectie. Dat ontstaat als er oneffenheden in de coax zijn, de connectoren niet goed aansluiten ofwel er een impedantie misaanpassing is. Hierbij wordt het heengaande signaal gereflecteerd en loopt zich zelf quasi voor de voeten. Daarom de vernikkeling en de 75 ohm impedantie.


Specificaties
Meer over Goobay - 5 meter - Coax kabel (Productcode: 8532489877.4903)
 Lengte
5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
CCS
 Afschermdemping
70 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links