Goobay - 5 meter - Coax kabel

€ 3,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 55
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€3,99Aantal 2-9€3,89Aantal 10 en meer€3,75

Goobay haakse coax kabel 5 meter wit

Coax is niet meer weg te denken uit de meeste woningen. Het is zo ingeburgerd als de televisie, computer en inmiddels ook de receiver. Home entertainment is het trefwoord. We willen alles gemakkelijk toegankelijk hebben. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in andere vertrekken zoals slaapkamers, waar tegenwoordig ook audio/video-apparatuur te vinden is. Hiervoor zijn verbindingen nodig. Velen geven toch nog steeds de voorkeur aan vaste verbindingen met kabels zoals deze Goobay van 5 meter. Hij kent een kernader en meerdere lagen er omheen. Die kernader is bewust gemaakt van staal met een laagje koper er overheen en niet van het duurdere koper. Dit heet CSS, copper clad steel. Dat is mogelijk, omdat bij de frequenties waarvoor de kabel gebruikt wordt, het signaal aan de buitenkant van de kernader gaat vloeien en het middengedeelte nauwelijks nog gebruikt wordt. Dan is het vanzelfsprekend onzinnig om in het midden koper te hebben, daarvandaan deze toch wel zeer goed doordachte oplossing!

De connectoren

De coax met een gestandaardiseerde impedantie van 75 Ohm voor prima signaaloverdracht, is afgemonteerd met zogenoemde IEC-pluggen. Ze zijn te herkennen aan de gladde plughuls. De vrouwelijke connector aan het ene uiteinde heeft een buisje in het centrum van de plughuls en de mannelijke connector aan de andere kant heeft een pennetje in het midden van de plughuls. Het haakse karakter van de connectoren oftewel stekkers maakt het mogelijk het geheel te gebruiken voor apparaten die ingebouwd zijn en dicht tegen de kastwand aanstaan of die bijvoorbeeld gewoon dicht tegen de muur aanstaan. 5 meter is nog altijd een mooie lengte, waarbij je niet meteen een haspel nodig hebt en evenmin een antenneversterker, en dat spaart weer geld.

Demping en storing

Er kleeft helaas een onvermijdelijk nadeel aan alle coaxkabels. Ze hebben allemaal in beginsel last van demping en storing. Omdat hij een dunne diameter heeft en een zekere lengte, veroorzaakt hij hierdoor voor het signaal een weerstand die leidt tot signaalverlies. Om de mate van dat signaalverlies aan te geven gebruikt men de term ‘demping’. Hoe kleiner de diameter en hoe groter de lengte, hoe groter de demping. Dat kan zelfs zo groot zijn dat je een antenneversterker nodig hebt om dat verlies ongedaan te maken. Bij deze Goobay is dat gezien de geringe lengte overigens niet aan de orde. Om de storing uit de ether tegen te houden is hij voorzien van afschermende folie en nog een extra afschermende laag van gevlochten aluminium. Hierdoor wordt een fatsoenlijke demping van 70 dB gehaald.


Specificaties
Meer over Goobay - 5 meter - Coax kabel (Productcode: 7783924352.4903)
 Lengte
5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Haaks
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Eigenschappen
Haakse Stekkers
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
70 dB
 Impedantie
75 Ohm
 Kabeldiameter
5 mm