Goobay - 3 meter - Coax kabel

€ 3,29 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 35
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€3,29Aantal 2-9€3,21Aantal 10 en meer€3,09
Payment methods

Goobay coax kabel zwart 3 meter met ferrietkern

Geschikt voor 100 Hz televisies. Dubbel afgeschermd, twee ferrietkernen, karakteristieke afsluitimpedantie 75 Ω, ader van CCA, buitenmantel van PVC en IEC (gladde bus) aansluitingen. Hierdoor is de kabel rechtstreeks te verbinden met een antennewandcontactdoos, antenneversterker, splitter of decoder. Voor een modem zou een verloopstuk nodig zijn, dat echter wel iets verlies toevoegt. Deze Goobay is alleen geschikt voor CATV, niet voor satellietschotelontvangst. De vrouwelijke aansluiting (zonder pin in huls) wordt verbonden met de TV-aansluiting bij een tweegats/driegats antennewandcontactdoos. Het ander uiteinde, de mannelijke connector, sluit je dan aan op een van de eerder genoemde apparaten of accessoires. Verloopstukken zijn mogelijk, leveren echter verlies op en daarom in dat geval een andere kabel nemen met (in ieder geval) IEC vrouwelijk en aan de ander kant F-schroefconnectoren (afhankelijk van toepassing: vrouwelijk of mannelijk).

Storingsvrij CATV

In een ideale wereld zou er geen storing zijn en konden we met een simpel koperkabeltje met diëlektricum eromheen volstaan. Helaas leven we in een wereld van elektrosmog, letterlijk. Dat betekent dat het om ons heen wemelt van storing. Dat zijn de gewenste signalen van andere apparatuur, veelal draadloos in en om het huis, die als elektromagnetische golven die apparaten verlaten en in onze coax dan storing opwekken. Dat komt omdat die storing in hetzelfde frequentiegebied ligt als ons antennesignaal. Om de coax ertegen te wapenen is er in dit geval een dubbele afscherming aangebracht, bestaande uit een aluminium folie en een gevlochten laag van hetzelfde materiaal. Hiermee wordt een prima onderdrukkingswaarde/demping behaald van meer dan 80 dB. Zoals die andere apparatuur onze coax stoort, zo kan deze op zijn beurt natuurlijk omgekeerd ook andere elektro(nische) apparaten storen. Om dat tegen te gaan zijn er twee verdikkingen aangebracht, de ferrietkernen. Deze zorgt ervoor dat hoogfrequente signalen die aan de buitenkant van de afscherming vloeien, niet als elektromagnetische golven naar buiten kunnen treden en in andere apparatuur storing kunnen veroorzaken.

CCA en corrosie

Een goede kabel is er een die het signaal zo verliesvrij en storingsvrij mogelijk overdraagt. Om dat te realiseren hebben de fabrikanten meerdere mogelijkheden. Hier zijn, zoals minimaal gebruikelijk, de stekkers vernikkeld. Daarmee wordt corrosie voorkomen. Die leidt namelijk tot een verandering in de 75 Ω impedantie en veroorzaakt daarmee een misaanpassing wanneer de coax wordt aangesloten op een apparaat of accessoire. Door die misaanpassing ontstaan dan weer reflecties in het signaal waardoor het zichzelf tegenwerkt. Daarnaast zorgt corrosie ook voor ongewenste vermenging van het internet downstream deel met het upstream gedeelte. Dit heet common path distortion. Ook voor de ader heeft de fabrikant keuze in het te gebruiken materiaal. Zo kun je voor koper kiezen, maar dat hoeft niet perse. Het is voordeliger om voor aluminium of staal te kiezen met en laagje koper eromheen. Zo lang je te maken hebt met hoogbandige frequenties is dat niet erg. Dit is echter niet geschikt voor basisband (audio, ethernet). Alleen bij hoge frequenties treedt het skin effect op en gaat de stroom meer naar de buitenkant van de ader vloeien. Daardoor heeft het geen zin om voor het kleine deel van de stroom dat door het midden gaat de ader volledig van koper te maken.


Specificaties
Meer over Goobay - 3 meter - Coax kabel (Productcode: 8444883073.4903)
 Lengte
3 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links