Goobay - 2.5 meter - Coax kabel

€ 2,59 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 44
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€2,59Aantal 2-9€2,53Aantal 10 en meer€2,43

Goobay haakse coax kabel zwart 2.5 meter

Geschikt om te worden gebruikt voor het aansluiten van onder andere televisies. Ook kun je er accessoires als antenneversterkers en splitters mee aansluiten, vooropgesteld dat de aansluitingen van het gladde bus type (IEC) zijn. Met behulp van de kabelaansluiting is het mogelijk om zowel analoog als digitaal televisie te kijken en naar de radio te luisteren. De coax heeft een dubbele afscherming tegen stoorsignalen en bovendien afgeschermde en vernikkelde connectoren. Voor het aansluiten van deze apparatuur op de hoofdaansluiting (AOP/SOP) in de woning kun je gebruikmaken van deze haakse coax van 2,5 meter. Deze beschikt over twee pluggen waarmee je de televisie of de interactieve ontvanger eenvoudig op de hoofdaansluiting kunt aansluiten. De haakse connectoren zijn IEC aansluitingen met aan de ene kant een mannelijke en aan de andere kant een vrouwelijke IEC aansluiting. Ook kun je met deze kabel de accessoires met het AOP/SOP verbinden of de accessoires met de eindapparaten.

Storingsvrij genieten

Voor de meeste huishoudens is een coax met een dubbele afscherming wel voldoende. In dicht bewoonde gebieden of wanneer je langs een drukke straat woont met veel voetgangers en auto’s, die gebruik maken van mobiele apparatuur, kan het nodig zijn een kabel met meer afschermlagen te nemen. In dat geval is namelijk de instraling van storing door die mobiele toestellen krachtiger. Deze coax heeft in ieder geval een onderdrukkingswaarde, demping, van minimaal 70 dB en dat is op zich al ruim voldoende voor de meeste situaties. Door de connectoren intern te verbinden met de afscherming van de coax zijn ook die afgeschermd en wordt daarmee een volledige afdichting tegen stoorsignalen verkregen.

Corrosiebestendig

Na verloop van tijd kunnen connectoren gaan corroderen. Er ontstaan dan doffe plekken op de connector die de stroom niet goed geleiden en ervoor zorgen dat de plug zich gaat gedragen als een elektronische diode. Een diode heeft de eigenschap om signalen met een verschillende frequentie te mengen. Denk aan het heengaande en retoursignaal, ook wel downstream en upstream genoemd. Je kunt dat vergelijken met een tunnel waarin over een eenbaansweg tegelijkertijd auto’s uit beide richting willen rijden. Dat wordt lastig. Precies zo gaat dat ook bij een als diode werkende connector waarover de upstream en downstream gaan. Dat heet common path distortion. Daarom zijn downstream en upstream gescheiden, de een gebruikt het frequentiegebied van 0-5 MHz en de ander het gebied tussen 470 MHz en 680 MHz. Een frequentieband kun je vergelijken met de breedte van een autosnelweg. De auto’s stellen dan de signalen, datapakketjes, voor. Als de auto’s nu van de ene rijbaan op de andere terecht komen, het ‘vermengen’, dan hebben we een probleem. Op zich zijn de heen en teruggaande signalen dus gescheiden, maar kunnen door corrosie vermengd worden met storing tot gevolg. Daarom zijn de connectoren vernikkeld om corrosie te vermijden.

CCS: wat heb je eraan?

We zijn gewend dat kabels uit koper bestaan. Het nadeel is echter dat koper duur is. Dus als het niet perse nodig is, kan men beter een alternatief nemen. Bij de hoge frequenties die we hier gebruiken (CATV) treedt een natuurkundig verschijnsel op dat we eigenlijk niet graag willen, maar ons hier juist goed van pas komt. Dat is het zogenoemde skin-effect. Daarbij gaan de stroompjes, die de signalen vormen, meer aan de buitenrand van de binnengeleider vloeien. Dat betekent dat maar een klein deel in de aderkern vloeit en dan zou het zonde zijn die juist van koper te maken. Dus heeft men ervoor gekozen om de kern van staal te maken en de buitenrand van een laagje koper te voorzien. Goedkoop en goed. Voor de upstream die vanaf lage frequenties werkt zou het wel een probleem kunnen vormen, met name voor telefoneren of wanneer je zelf audio wilt streamen op een eigen server.

Specificaties
Meer over Goobay - 2.5 meter - Coax kabel (Productcode: 3065679198.4903)
 Lengte
2.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Haaks
 Afscherming
Enkelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
70 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm