Goobay - 2.5 meter - Coax kabel

€ 2,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1270
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€2,99Aantal 2-9€2,92Aantal 10 en meer€2,81

Goobay coax kabel zwart 2.5 meter met ferrietkern

Dubbel afgeschermde antennekabel met IEC connectoren die met de afscherming verbonden zijn. Daardoor een prima screening tegen storing met een waarde van minimaal 80 dB. Standaard afsluitimpedantie van 75 ohm. Geschikt voor CATV, niet voor satellietschotelontvangst, ook niet met verloopstekker. Voorzien van twee ferrietkernen om uitstraling van signaal te voorkomen en vernikkelde pluggen om corrosie tegen te gaan. Aan te sluiten op een abonnee/service overname punt op de TV-aansluiting aan de linkerkant (bij een dubbelgats wandcontactdoos). Ook te gebruiken om een splitter, versterker of decoder te verbinden. Niet rechtstreeks geschikt voor een modem. Met verloopstekker kan wel, levert alleen iets demping/verlies op. Met deze coax kun je zowel televisie, telefonie als internet gebruiken. Door toepassing van foamed polyethyleen als diëlektricum is het verlies (demping) erg laag.

Het voordeel van de ferrietkernen

De aluminium folie en het 32-voudig gevlochten omhulsel als dubbele afscherming van de kabel, plus de doorverbinding ervan met de connectoren, is leuk en aardig. Maar wat nu als de coax zelf de boosdoener is? Storing via de lucht wordt veroorzaakt doordat stroompjes in elektro(nische) apparatuur elektromagnetische golven opwekken, die zich dan via de ether voortplanten (voortbewegen, propagate). Die kunnen dan vervolgens het signaal in onze Goobay van 2,5 meter verstoren. Maar datzelfde kan onze coax natuurlijk ook ten aanzien van andere apparatuur in de buurt die niet hiermee verbonden is. Om dat te vermijden zijn richting de uiteinden ervan buisjes aangebracht. Dat zijn ferrietkernen. Die houden de hoogfrequente stromen die aan de buitenkant van de afscherming vloeien tegen. Daardoor kunnen ze niet als elektromagnetische stralen de afscherming verlaten (stel je ‘verlaten’ voor als een zwerm vliegen die van het gevlochten omhulsel afvliegen).

CCS en corrosie

Beschermen van de kabel tegen de straling en omgekeerd is al een stap in de goede richting, maar de pluggen beschermen tegen corrosie is ook nodig. Als er corrosieplekken ontstaan gaat de impedantie (weerstand) veranderen en ontstaat er een misaanpassing tussen de op elkaar gestoken aansluitingen. Hierdoor gaat deels het signaal ‘kaatsen’ en loopt weer terug en hindert het heengaande signaal. Dit leidt tot verlies. Daarnaast levert de corrosie ook een vermenging van de internet downstream en upstream op, dit heet common path distortion. Daarom zijn de connectoren hier vernikkeld om het ontstaan van voorgaande problemen te vermijden. CCS is een term die staat voor copper clad steel. Daarbij is de ader van staal en niet van het gebruikelijke koper. Doordat CATV bestaat uit hoge band signalen en geen basisband, zoals ethernet of audio, treedt hier het skin effect op waarbij de stroom richting de buitenrand van de ader stroomt. Daardoor is een laagje koper voldoende en kan voor het kleine aandeel stroom in het midden worden volstaan met staal. Een uiterst effectieve en goedkope oplossing.


Specificaties
Meer over Goobay - 2.5 meter - Coax kabel (Productcode: 2571201842.4903)
 Lengte
2.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm