Goobay - 15 meter - Coax kabel

€ 21,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 714
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€21,99Aantal 2-9€21,44Aantal 10 en meer€20,67

Goobay coax kabel wit 15 meter met viervoudige afscherming

Extra lange uitvoering voor het aansluiten van eindapparatuur op ver van de hoofdaansluiting (AOP/SOP, abonnee/service overname punt) geplaatste eindapparatuur. Ook al doet de lengte vermoeden dat hij zondermeer te gebruiken zou moeten zijn, toch is dat niet standaard zo. Dat ligt aan de sterkte waarmee het signaal binnenkomt, of er nog een eigen TV-splitter tussen zit en dan is er nog eens verlies bij de opsteeksplitter/filter van de provider en de overgangen van de kabel naar de connectoren. Dus houd er rekening mee dat je bij deze kabel mogelijk nog een antenneversterker nodig hebt. Hij is bedoeld om te gebruiken als verbindingsmiddel tussen AOP en eindapparaat direct, of tussen AOP en coaxversterker/splitter, of tussen coaxversterker/splitter en eindapparaat. In dat geval moeten deze accessoires wel voorzien zijn van de juiste pluggen. Dat zijn dan de zogeheten IEC-connectoren met gladde huls, van het vrouwelijk type (met een opening). De antennewandcontactdoos heeft een mannelijke IEC-aansluiting (met pin in huls). Dat is die waar TV bijstaat. Deze Goobay heeft prima eigenschappen, verkregen door toepassing van vier beschermlagen, ferrietkernen, vernikkelde connectoren en een karakteristieke afsluitimpedantie van 75 Ohm. Geschikt voor analoog en digitaal. Tevens retourgeschikt.

Afscherming en ferrietkernen

Zoals we zagen is er onvermijdelijk verlies op verschillende punten in het traject van AOP naar eindapparaat. Dit verlies heet demping en wordt uitgedrukt in dB (decibels). Dit is niet het enige obstakel voor het antennesignaal. Er is ook nog sprake van storing van buitenaf die het signaal in de kabel kan hinderen. Daarom heeft men een afscherming aangebracht met vier lagen: twee folie en twee gevlochten. Op die manier werken de lagen samen als een ‘dikke muur’ voor de ingestraalde elektromagnetische stoorvelden. Op die wijze kunnen ze niet doordringen tot de binnengeleider. Maar het antennesignaal kan ook storing veroorzaken in andere in de buurt geplaatste toestellen. Om dat te voorkomen heeft de fabrikant in de coax buisjes bij beide uiteinden geplaatst. Dat zijn ferrietkernen die een hoge drempel vormen voor het deel van het antennesignaal dat de kabel als een samengesteld elektromagnetisch veld wil verlaten.

Reflecties en CPD

Door oneffenheden in de coax zelf en door de overgangen tussen kabel en pluggen kunnen reflecties ontstaan. Daarom wordt door de fabrikant geprobeerd de geleider in haar centrum zo glad mogelijk te maken (inwendig) en ervoor te zorgen dat de overgangen tussen coax en connector technisch op elkaar aansluiten. Dat wordt gedaan met een karakteristieke afsluitimpedantie van 75 Ohm. Reflecties kaatsen het signaal namelijk terug en alle kanten op zodat het zichzelf tegenwerkt. Maar daarnaast ontstaat door corrosie ook nog eens een vermenging van de internet upstream en downstream. Dit is het common path distortion effect en treedt op doordat heen en teruggaande signaal dezelfde connector gebruiken die zich als een diode gedraagt. Door de pluggen te vernikkelen wordt corrosie tegengegaan en daarmee dit CPD-effect.


Specificaties
Meer over Goobay - 15 meter - Coax kabel (Productcode: 8277337757.4903)
 Lengte
15 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Viervoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
120 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm