Technetix haakse coax kabel 10 meter

Technetix is de merknaam van een vooraanstaande Britse multinational, die gespecialiseerd is in accessoires voor telecommunicatie en consumentenelektronica. Voor het kijk- en luistergenot thuis zijn we nog steeds aangewezen op coaxkabel. Die witte kabel, die bestaat uit een kernader met daaromheen enkele isolatie- en afschermlagen. Deze kabel kennen de meesten eerder onder de naam antennekabel. Zeker met de opkomst van kabeltelevisie in de jaren tachtig en tegenwoordig met de populariteit van satellietontvangst is coax een vast onderdeel geworden van ons multimediale thuislandschap. In dit artikel geven we je meer inzicht in het hoe en waarom van de Technetix haakse coax kabel 10 meter.

Een coaxkabel die zijn mannetje en vrouwtje staat

De Technetix haakse coax kabel 10 meter is een antennekabel met een vrouwelijke en mannelijke connector. In het Engels is dat female respectievelijk male. Female is groen gecodeerd en male is blauw gecodeerd. Voor praktische toepassing zijn beide connectoren haaks uitgevoerd. Hij kan een grote bandbreedte aan en daardoor signalen verwerken van radio, televisie tot en met snel internet en satelliet. Om dit mogelijk te maken moet de kabel een geringe weerstand voor het signaal hebben. We zeggen dan dat de kabel een lage demping moet hebben. Alleen op deze wijze laat zich de kabel ook gebruiken over een afstand van 10 meter zonder de noodzaak van een antenneversterker.

Afscherming: de ‘firewall’ van de coaxkabel

De meesten zal inmiddels wel bekend zijn dat een firewall bij de computer dient om virussen buiten de deur te houden. Op soortgelijke wijze houden afschermlagen storingen buiten de antennekabel. Waar komen die storingen dan vandaan? Die zitten als een virtuele mistlaag om ons heen in de ether. Niet voor niets spreekt men ook van elektrosmog. Daartoe behoren ook signalen van 4de generatie mobiele apparatuur. En het zijn met name, maar niet alleen, deze signalen die het kijk- en luistergenot danig kunnen vergallen. Ze staan bekend als 4G(eneratie)/LTE-signalen. De afscherming vindt plaats met in de binnenste lagen aluminiumfolie en in de buitenste laag onder de kabelmantel een gevlochten laag. De Technetix haakse coax kabel 10 meter heeft maar liefst vier lagen en dat levert de kabel de certificering A++ op, oftewel een enorm goede afscherming tegen externe stoorsignalen.

Wat heeft de kabel nog meer te bieden?

Deze antennekabel is afgemonteerd met twee haakse connectoren die het gemakkelijk maken de kabel ook daar te gebruiken waar niet veel ruimte meer is achter het televisietoestel of de decoder etc. De gekleurde ringen zijn verwijderbaar, mocht je de kabel liever volledig wit willen houden in verband de achtergrond. Vanwege de zeer goede kwaliteit krijgt u van de fabrikant vijf jaar garantie! Het moge vanzelfsprekend zijn dat de kabel is voorzien van een ‘Kabel Keur’-merk. De kabel heeft twee IEC connectoren. Dat is een type connector met een gladde connectorhuls die door de International Electrotechnical Commission, een standaardisatiecommissie, is ontworpen.


  
Meer over de Technetix - 10 meter - Coax kabel (ProductID: 5801906214.4903)
 Lengte
10 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Haaks
 Afscherming
Viervoudig
 Eigenschappen
Afscherming Tegen 4G, Haakse Stekkers
 Merk
Technetix
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Gecertificeerd
Ziggo geschikt, Kabel Keur
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links