Goobay - 10 meter - Coax kabel

€ 5,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 213
4-8 wd
Payment methods

Goobay coax kabel zwart 10 meter met ferrietkern

Bedoeld als antennekabel voor aansluiting op een AOP/SOP, abonnee/service overname punt, waar de kabel de woonkamer of meterkast binnenkomt. Ook al kun je hem ook gebruiken om apparaten en accessoires onderling te verbinden, zoals antenneversterker met splitter of decoder. Je kunt hiermee rechtstreeks een televisie of decoder aansluiten op het AOP. De lengte kan net genoeg zijn om geen antenneversterker te hoeven gebruiken. Dit is echter niet algemeen te stellen, omdat het afhankelijk is van de individuele situatie, of er genoeg signaalsterkte binnenkomt (voor providers geldt wettelijk minimaal 65 dB(µV)), of je splitters gebruikt, of een multitap. Een kabelmodem is in ieder geval niet rechtstreeks hierop aan te sluiten. Het gaat hier om een CATV coax die niet geschikt is voor satellietschotelontvangst. Heeft een dubbele afscherming, met tevens afgeschermde vernikkelde connectoren. De minimale demping daardoor is 80 dB. De ader is van CCS, het diëlektricum van foamed poly ethyleen waardoor het signaalverlies uiterst gering is en de buitenmantel van PVC. De afsluitimpedantie is 75 Ω. Aan de uiteinden zijn twee gladde bus (IEC) connectoren, mannelijk (met pin) en vrouwelijk (contrastekker).

Geen storingen door 4G en ontstoring

Bij deze Goobay hebben we te maken met storingen van buitenaf en het signaal in de coax dat als storing voor andere apparatuur kan gaan werken. Dat eerste kunnen we tegengaan met een afscherming, dat tweede met ferrietkernen. Er is nogal wat straling om ons heen, deels veroorzaakt doordat stroompieken in elektro-apparatuur als elektromagnetische golven kunnen gaan stralen en grotendeels door mobiele draadloze toestellen, zoals smartphones. Dit laatste gaat via het 4G/LTE netwerk en die signalen liggen in hetzelfde frequentiegebied als CATV, rond de 800 MHz. Daardoor kunnen ze televisie en internet storen. Om dit te voorkomen is afscherming nodig. Dat wordt hier verkregen met twee lagen, een aluminium folielaag en een 112-voudig gevlochten vlechtwerk eromheen. Hierdoor krijg je een behoorlijk dichte ‘metalen wand’ tegen de storing. De onderdrukkingswaarde hiervan is behoorlijk en is minimaal 80 dB (afhankelijk van de frequentie). Om ervoor te zorgen dat de coax niet hetzelfde gaat doen als de smartphones, namelijk andere apparatuur storen, moet dat onderdrukt worden met ferrietkernen. Deze donkere buisjes bij het uiteinde vormen een grote weerstand tegen de hoogfrequente stromen die vloeien aan de buitenkant van de afschermlaag en voorkomen zo dat die als elektromagnetische golven gaan stralen naar de andere apparatuur toe.

Connectoren en ader

Aan de uiteinden zitten IEC stekkers. De ene is mannelijk (met pin) en de andere een vrouwelijk type (contrastekker). De behuizing ervan is doorverbonden met de gevlochten afschermlaag. Op die manier wordt een optimale afscherming verkregen. Ze zijn vernikkeld uitgevoerd. Hierdoor gaan ze niet zo snel corroderen en dat betekent wederom dat er hierdoor niet zo snel misaanpassing in de 75 Ω impedantie optreedt (met reflecties tot gevolg) en niet zo snel menging van de internet downstream en upstream plaats zal vinden. Reflecties zijn teruggekaatste signaaldelen die het binnenkomende signaal tegenwerken. Het storen van de upstream door de downstram heet common path distortion. De ader is van CCS oftewel copper clad steel. Dat is staal met een laagje koper, dat gebruik maakt van het feit dat hoogfrequente stromen voornamelijk aan de buitenkant van de ader gaan vloeien en nauwelijks door het midden. Op die wijze kun je volstaan met het goedkopere staal in de kern. Dit geldt echter alleen bij signalen zoals CATV, niet voor audio en ethernet bijvoorbeeld.


Specificaties
Meer over Goobay - 10 meter - Coax kabel (Productcode: 8444868364.4903)
 Lengte
10 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
Reviews
Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links