Prijs Meest verkocht   Filteren
 
   

Goobay - 10 meter - Coax kabel

€ 5,95 (incl. 21% BTW)
Productcode: 8444868364.4903
Voorraad: 763
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Payment methods

Goobay coax kabel zwart 10 meter met ferrietkern

Een gemiddeld Nederlands huishouden heeft meerdere coax kabels en splitters nodig om iedere televisie in de woning van een signaal te voorzien. Daarnaast zijn er vaak ook nog internet modems en routers die met een coaxiale kabel aangesloten moeten worden. Voor het aansluiten van een televisie in een slaapkamer op de bovenverdieping is de Goobay coax kabel zwart 10 meter met ferrietkern uitermate geschikt. De lengte van 10 meter is voldoende om in de meeste huizen iedere kamer op de eerste verdieping te bereiken. Het is bovendien het maximale aantal meters waarbij er geen zorgen hoeven te zijn voor het verloren gaan van signaalsterkte. Om deze reden is de zwarte coax kabel van Goobay met de lengte van 10 meter een veel gebruikt product.

Geen storingen door 4G

De signalen die door een coax kabel worden verstuurd zijn hoge frequenties. Het apparaat dat deze signalen ontvangt kan deze omzetten naar bijvoorbeeld televisiebeelden. Om de beeldkwaliteit zo hoog mogelijk te houden, moet het signaal de hoogst mogelijke zuiverheid behouden. Invloeden van buitenaf die storingen kunnen veroorzaken moeten daarom worden tegengegaan. Een reëel risico op storingen vormt het 4G internetnetwerk van mobiele telefoonproviders. Dit netwerk maakt van dezelfde hoge frequenties gebruik. Coax kabels en de ontvangende apparaten mogen deze signalen niet opvangen. Er is dan sprake van gemixte signalen die storingen tot gevolg hebben. De Goobay coax kabel zwart 10 meter met ferrietkern heeft onder andere een dubbelvoudige afscherming tot 80 dB en ferrietkernen voor de stekkers om storingen door 4G te voorkomen.

Maximaal 10 meter advies

Voor het aansluiten van bijvoorbeeld televisies met coax kabels die voorzien zijn van IEC aansluitingen, wordt meestal het advies gegeven om geen kabels te gebruiken die langer dan 10 meter zijn. Dit wordt geadviseerd omdat bij een grotere afstand het risico toeneemt dat er verlies van signaalsterkte optreedt. De coax kabel met ferrietkernen Goobay heeft een impedantie van 75 Ohm. Bij meer dan 10 meter zal dit langzaam ten koste gaan van de beeldkwaliteit die je op de televisie te zien krijgt. Deze specifieke coax kabel van 10 meter lengte is daarom precies lang genoeg om alle gewenste plekken te bereiken zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over verlies van signaalsterkte vanaf een bepaald punt of zelfs over de hele lengte.

Lange kabel met rechte stekkers

De Goobay coax kabel zwart 10 meter met ferrietkern is voorzien van twee rechte IEC stekkers. Een IEC Male en een IEC Female aansluiting. Een dergelijke lange kabel wordt in de meeste gevallen gebruikt om een apparaat aan te sluiten die zich in een andere kamer of verdieping bevindt. De rechte stekkers komen in dat geval goed uit, omdat deze gemakkelijk door een gat in een muur of plafond getrokken kunnen worden. De stekkers zijn niet veel breder dan de diameter van de coax kabel zelf. Een gat van nog geen centimeter in omtrek is daarom voldoende om een uiteinde van de kabel met stekker en ferrietkern naar een andere kamer te trekken. Eerst de stekker verwijderen is niet noodzakelijk. Bij een coax kabel met brede haakse stekker is dit meestal wel het geval.

   
Meer over Goobay - 10 meter - Coax kabel (ProductID: 8444868364.4903)
 Lengte
10 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links