Goobay - 10 meter - Coax kabel

€ 5,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1249
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€5,99Aantal 2-9€5,84Aantal 10 en meer€5,63
Payment methods

Goobay coax kabel wit 10 meter

Hiermee is het mogelijk om een televisie, een interactieve ontvanger voor televisie of een decoder aan te sluiten op een antennewandcontactdoos (waar de providerkabel in de woning komt: woonkamer of meterkast). Een modem laat zich hiermee niet direct aansluiten. Het is een echte CATV-kabel die niet geschikt is voor satellietschotelontvangst. Ook met verloopkabel/stuk is dat niet mogelijk. De 10 meter is een lengte die normaliter nog net zou moeten kunnen, maar kan in bepaalde situaties toch een versterker noodzakelijk maken. Dat is individueel en heeft te maken met hoe sterk het signaal binnenkomt of anderszins of je hem tussen een splitter en televisie gebruikt. Tegen storing uit de ether (vooral die veroorzaakt worden door onder andere mobiele telefonie) is de coax beschermd met een dubbele aluminium laag. Aan weerszijden heeft hij gladde bus connectoren (IEC), een mannelijke uitvoering met pin en een vrouwelijke contrastekker.

Aansluiten

Je kunt een dergelijke lengte van tien meter eigenlijk alleen aansluiten op een Abonnee/Service Overname Punt (AOP/SOP), waar de providerkabel de woning binnenkomt, met voldoende signaalniveau (minimaal de wettelijke 65 dB) of een versterker. Een splitter levert alleen maar demping/verlies. Sluit je hem op het AOP/SOP aan dan neem je daar de TV-aansluiting. Hierin gaat de vrouwelijke kant (zonder pin) van de coax. De mannelijke stekker gaat naar de televisie/decoder of versterker. Dit laatste kan omdat die niet per definitie aan het begin van een coax geplaatst hoeft te worden. Als er maar genoeg niveau aan de versterkeringang is. Vanwege de goede SNR (signaal ruis verhouding) ervan wordt niet, zoals ten onrechte beweerd wordt, de ruis zodanig mee versterkt waardoor het signaal in de ruis zou verdrinken. De afstand ervan ten opzichte van de ruis blijft immers gelijk! Zet je het apparaat wel aan het begin, dan zeker een regelbare nemen omdat je anders een overstuurde versterker kunt hebben. Bij een regelbare kun je nog bijregelen, tenzij het ingangsniveau ook daar veel te sterk is (dan raakt ook die overstuurt: gaat vervormen).

Bijzonderheden

De kern van coax is niet zoals gebruikelijk van koper, maar van staal met een laagje koper eromheen. Hierdoor is dit product goedkoper. Toch betekent dat niet zonder meer dat de kwaliteit dan minder zou moeten zijn. We hebben hier, in tegenstelling tot audio, te maken me zeer hoogfrequente signalen. Bij die hoge frequenties gaat de stroom juist grotendeels meer richting de buitenkant van de ader lopen (dreigen als het ware uit de bocht te vliegen). Daardoor heeft koper in het midden van de kern geen zin voor dat kleiner deel dat daar doorheen loopt. Dat betekent dat je voor die hoge frequenties (mits geen basisband, zoals ethernet) ook kunt volstaan met staal in de kern van de ader. Dit heet CCS, copper clad steel. Daarnaast, om common path distortion (CPD) tegen te gaan (het storen van de internet upstream door de downstream), zijn de connectoren vernikkeld. CPD wordt namelijk veroorzaakt door corrosie.

Specificaties
Meer over Goobay - 10 meter - Coax kabel (Productcode: 3065581138.4903)
 Lengte
10 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
CCS
 Afschermdemping
70 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links