Goobay - 10 meter - Coax kabel

€ 5,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 849
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€5,99Aantal 2-9€5,84Aantal 10 en meer€5,63
Payment methods

Goobay coax kabel zwart 10 meter

Geschikt voor aansluiting op het service- of abonnee overname punt (SOP/AOP). De lengte geeft je alle ruimte voor de plaatsing van je apparatuur. Ondanks de 10 meter is normaal gesproken geen antenneversterker nodig. Natuurlijk is dit van diverse factoren afhankelijk, maar in woonomgeving kun je stellen dat je zonder uit kunt komen bij deze kabel. Dit is niet de enige voorwaarde voor een prima signaaloverdracht. Hij moet ook afgesloten worden met een impedantie van 75 Ohm. Ook al is dit een technisch verhaal, het komt er gewoon op neer dat zolang alles wat je op elkaar aansluit maar 75 Ohm is, er een basiskwaliteit gegarandeerd is. Bovenop die basisvoorwaarde heb je onvermijdelijk helaas nog te maken met andere zaken die verstorend kunnen werken, zoals: storing in de lucht, oneffenheden in de coax en corrosie op de connectoren. Daartegen is deze kabel echter gewapend met vernikkelde connectoren, een dubbele afscherming en een geringe reflectiedemping.

Antennekabel met extra’s

Deze toch gewoon ogende coax heeft meer onder zijn mantel dan je denkt. Om die lengte van 10 meter zonder problemen te kunnen overwinnen is een dubbele afscherming bestaande uit aluminium folie en 32-voudig vlechtwerk van hetzelfde materiaal nodig. Hiermee wordt een fatsoenlijke afschermwaarde van minstens 70 dB gehaald. Deze buitenste afschermlaag is met de connector verbonden zodat ook die beschermd is tegen zogenoemde 4G/LTE stralen afkomstig van mobiele telefoons. Die kunnen namelijk TV-signalen storen, omdat beiden zich in hetzelfde frequentiegebied rond de 800 MHz bevinden. Om reflecties te vermijden, dus dat het signaal zichzelf quasi voor de voeten loopt, moeten de oneffenheden in de coax zo gering mogelijk zijn en corrosie van de connectoren worden vermeden. Voor dat eerste heeft de fabrikant tijdens het fabricageproces al gezorgd en voor het tweede zijn de connectoren vernikkeld. Tevens is hiermee common path distortion omzeild. Of anders gezegd, op deze wijze wordt voorkomen dat het downstream dataverkeer het upstream dataverkeer stoort.

Goedkoop koper

Je zou CCS als ‘goedkoop koper’ kunnen betitelen. CSS is het materiaal waaruit de kernader bestaat en staat voor copper clad steel. In het Nederlands betekent dat een stalen kern met een laagje koper eroverheen. Hierbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van een in feite ongewenst natuurkundig verschijnsel: skin effect. Skin is huid en verwijst naar de buitenrand van de kernader. Bij hoge frequenties, zoals hier, is het namelijk zo dat de stroom grotendeels aan de buitenkant van de ader gaat vloeien. Dus heb je ook alleen op die plaats koper nodig. Daarom heeft men in het midden, waar nauwelijks stroom loopt gekozen voor staal. Op die wijze gaan de TV- en datasignalen toch grotendeels via koper. Maar het is wel een stuk goedkoper. Voor audio is dit geen oplossing, omdat die frequenties gewoon te laag zijn.


Specificaties
Meer over Goobay - 10 meter - Coax kabel (Productcode: 3065551720.4903)
 Lengte
10 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
CCS
 Afschermdemping
70 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links