Goobay - 1 meter - Coax kabel

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Goobay coax kabel wit 1 meter viervoudige afscherming

Deze is geschikt voor het aansluiten van een televisie of accessoires als splitter, mulitap (meervoudige splitters) of antenneversterker op Abonnee Overname Punt in de woning, waar de coax het huis binnenkomt. Bij woningen met bouwjaar vóór 1978 is dat in de woonkamer, bij de overige is dat in de meterkast. Belangrijk daarbij is te letten op de aard van de aansluiting. Er zijn twee gebruikelijke types: IEC met gladde bus voor de klassieke antenneontvangst en F-schroefconnector voor de satellietschotelontvangst. Op een televisie is dat steeds een IEC. Bij de accessoires zijn beide uitvoeringen gebruikelijk, dus ook F-connector voor klassieke antenneontvangst. Daarnaast bestaan er stekkers en contrastekkers. In vaktermen spreekt men van mannetje respectievelijk vrouwtje. De ingangen op apparatuur zijn altijd van het IEC-vrouwtjes type.

Coaxaansluitingen

De antennewandcontactdoos is voorzien van twee aansluitingen. In moderne woningen nog maar één. Soms zelfs drie. In alle gevallen is het als volgt: TV (male, IEC), Radio (female, IEC) en satelliet (female, F). In Nederland is bij de tweevoudige uitvoering de linker uitgang (TV) een IEC-mannetje (male) waarop een opsteekfilter van de provider wordt geplaatst om radio, TV en internet mogelijk te maken. In beide situaties, rechtstreeks en via filter, steeds de TV-aansluiting (male, met pen in de huls) nemen om de female-kant (met opening in huls) van de kabel op aan te sluiten. De andere kant met de mannetjesstekker gaat dan in de vrouwtjes-ingang op het apparaat of de soortgelijke ingang op het accessoire.

Kenmerken

Om ons heen is diverse soorten storing onzichtbaar in de lucht. Dit zijn zogenoemde elektromagnetische velden veroorzaakt door de signalen in andere apparatuur, met name die van mobiele telefonie en DAB+ radio. Die bevinden zich namelijk in hetzelfde frequentiegebied als televisie (800 MHz). Deze Goobay hier heeft een viervoudige afscherming. Dat betekent dat de kabel is opgebouwd (van buiten naar binnen) uit een buitenmantel, folie, gevlochten afscherming, folie, gevlochten afscherming, isolatie en binnengeleider. Hiermee is een topwaarde van 120 dB (theoretische waarde) bereikt voor het onderdrukken van de storing. Dit is momenteel de hoogst meetbare waarde. Een kabel die vooral bedoeld is voor mensen die last hebben van antennestoring. Dan zit je al gauw in het dichtbevolkte gebied zoals steden of langs druk bereden wegen (immers vrijwel iedere auto, vrachtauto, bus e.d.) heeft wel mobiele apparatuur aan boord. Dit geldt ook als u woont in een drukke winkelstraat of in de buurt van uitgaansgelegenheden met veel bellende voetgangers. De coax kan signalen in twee richtingen transporteren en is daarmee retourgeschikt. Denk aan bellen, emailen, films on demand huren e.d. In dat geval gaan er ook signalen naar de provider (retour).

Storingsvrij

Niet alleen moeten we het signaal in de coax beschermen tegen storing van buitenaf, maar we moeten ook zorgen dat ons signaal niet als storing voor andere apparatuur gaat werken. Daarom zijn er dicht bij de uiteinden twee dikkere buisjes aangebracht. Dit zijn zogenoemde ferrietkernen. Deze vormen voor de hoogfrequente signalen in de kabel een obstakel, waardoor er geen elektrische stroom via de gevlochten afscherming kan gaan vloeien en als elektromagnetisch veld de lucht in kan gaan oftewel de coax kan verlaten. Feitelijk is er niet één signaal, maar zijn er meerdere en wisselen deze voortdurend, waardoor er sprake is van vele velden. De ferrietkern voorkomt dit door een weerstand te vormen voor die hoogfrequente signalen. Het houdt geen straling van buiten tegen, daarvoor hebben we immers de folielagen en de gevlochten afscherming. Bovendien zorgt een afsluitimpedantiewaarde van 75 Ohm dat er in de kabel geen reflecties kunnen optreden op grond van het verbinden ervan met een antenne-aansluiting. Reflecties zijn teruggekaatste signalen die de heengaande tegenwerken en daarmee storing in het beeld veroorzaken.

Specificaties
Meer over Goobay - 1 meter - Coax kabel (Productcode: 8277352466.4903)
 Lengte
1 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Viervoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
Reviews
Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links