Goobay - 1 meter - Coax kabel

€ 4,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 28
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€4,99Aantal 2-9€4,87Aantal 10 en meer€4,69
Payment methods

Goobay haakse coax kabel wit 1 meter

Voor het aansluiten van eindapparatuur, zoals een televisie of decoder, op een antennewandcontactdoos of anderszins het verbinden van accessoires als splitters en antenneversterkers met een antennewandcontactdoos of accessoires met eindapparatuur kun je deze kabel gebruiken. Alleen moet je bij accessoires er nog op letten dat de aansluitingen van het IEC gladde huls type zijn. Bij contactdozen en eindapparatuur is dat standaard, maar niet bij accessoires. De coax heeft prima eigenschappen die we even vlug op een rijtje zetten en waar we verderop meer over vertellen. Viervoudige afscherming met een riante onderdrukkingswaarde (dempingswaarde) van theoretisch 120 dB met afgeschermde en vernikkelde connectoren. 75 Ohm karakteristieke afsluitimpedantie. Van nature al retourgeschikt. Geschikt voor analoog en digitaal.

Afscherming tegen 4G storing

De kabel heeft twee folielagen en twee gevlochten lagen. Dit noemt men quad shielding. Op deze manier is er een dikke afschermlaag tegen stoorsignalen van mobiele toestellen. Die leveren problemen op zodra ze in de buurt komen van je huis, omdat het zendvermogen ervan dan net hoog genoeg is om je beeld te storen. Dat geldt zowel voor voetgangers die bellen als voor mobiele toestellen in voorbij rijdende auto’s die worden gebruikt. In dat geval heb je last van korte storingen in het beeld. Een kabel met viervoudige afscherming is dan ook een oplossing. De dempingswaarde is de hoogste die momenteel mogelijk is, 120 dB (ook al is het een theoretische waarde). Deze waarde is ruimschoots voldoende!

Bescherming tegen corrosie

Niet alleen storing is een grote vijand voor de beeldkwaliteit, ook corrosie. Hierdoor ontstaan doffe plekken die de geleiding verminderen. Maar erger nog is de vermenging van signalen die hierdoor ontstaat. Doordat zowel het downstream (heengaande) en upstream (retour) signaal via dezelfde connector gaan worden ze gemengd omdat deze als een elektronische diode werkt. Een dergelijk onderdeel heeft van nature de eigenschap te willen mengen. Daardoor ontstaat er vervorming in de upstream, omdat de mengproducten in die frequentieband liggen. Dit effect heet common path distortion. Dit wordt tegengegaan door de connectoren te vernikkelen. Op die wijze kunnen ze namelijk niet meer corroderen.

Kern van staal: handig

Een coax is gewoonlijk van koper, maar het kan ook anders. Bij hoge frequenties, zoals bij CATV gebruikelijk, kun je ook gebruik maken van het skin effect. Dat is een verschijnsel waarbij het merendeel van de stroom bij hoge frequenties aan de buitenrand van de kabel vloeit. Daardoor is het niet nodig ook nog de kernader van koper te maken en kan men volstaan met het goedkopere staal. De buitenrand van de kernader voorziet men dan van een laagje koper. Op die manier gaat de stroom toch door het koper heen. Dus de kwaliteit lijdt er niet onder. Wel kan het zijn dat het telefoneren, als je dat gebruikt, problemen levert omdat dit in het laagfrequente bereik ligt. Deze constructie van staal met een laagje koper eroverheen heet CCS, copper clad steel.

Specificaties
Meer over Goobay - 1 meter - Coax kabel (Productcode: 8277318145.4903)
 Lengte
1 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Haaks
 Afscherming
Enkelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
120 Ohm
Reviews
Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links