Technetix haakse coax kabel 1.5 meter

Een coaxkabel wordt gebruikt om de signalen van internet, radio en televisie vanuit de provider bij je thuis te kunnen ontvangen. Binnen heb je dan een wandcontactdoos, van waaruit je met internetkabels en je eigen coaxkabel apparaten kunt aansluiten. Voor radio en televisie heb je ook een coaxkabel nodig. Dit is een tweepolige kabel voor beeld en geluid. Het signaal wordt verzonden via de binnenste geleider. Daaromheen zit nog een buitenste geleider, deze is geïsoleerd van de buitenomgeving, om extra bescherming te bieden tegen storende signalen van buitenaf (of bescherming tegen afgifte van storende signalen). Hoe lang je coaxkabel moet zijn, ligt eraan hoe ver je apparatuur van het wandcontactpunt staat. Koop echter nooit een te lange coax-kabel: hoe langer de kabel, hoe meer kans er is dat er storing kan optreden in het signaal.

Kabelkeur en Ziggo geschikt

Technetix is een gerenommeerd merk binnen de markt van bekabeling. Met hun visie ‘luister, innoveer en lever’ hebben ze een ruim internationaal netwerk opgebouwd. Dat heeft zich geloond, want zij mogen hun kabels voorzien van onder andere de keurmerken ‘Ziggo geschikt’. Dit keurmerk is door Ziggo in het leven geroepen. Het is bedoeld om eenvoudiger aan te geven welke materialen zij als geschikt bevinden. Dit is een kleine groep merken, waarbij extra aandacht is besteed aan de afscherming van de kabels. Dat betekent niet dat andere kabels per definitie ongeschikt zijn, maar met deze Technetix haakse coax kabel 1.5 meter is de kwaliteit bevestigd door een bekende provider. Naast het Ziggo Geschikt keurmerk heeft deze kabel ook nog een Kabel Keur keurmerk.

Afscherming van 4G

Heb je al een coaxkabel aangesloten, maar heb je last van blokjes in beeld op onregelmatige momenten? Dan kan het zijn dat er 4G-straling in de buurt zorgt voor verstoring van het signaal. Dit kan komen van telefoons of van zendmasten. De frequenties die zij gebruiken, zenden op dezelfde frequentie als een aantal kanalen op digitale televisie, wat de storing veroorzakt. De Technetix haakse coax kabel 1.5 meter is voorzien van een extra bescherming tegen dit soort storing, dankzij een unieke combinatie van speciale HQ IEC+ connectoren met een hoge kabelafscherming. Telefoons kunnen tot 50 cm dicht bij de kabel worden gehouden, zonder dat er instralingsproblemen optreden.

Kabels aanleggen

Bij alle kabels is het niet aan te raden de kabel in een knik te leggen, zo ook bij coaxkabels. Soms heb je echter weinig keus. De coax-ingang zit op de meeste televisies aan de achterkant. Heb je je tv ophangen of dicht bij de muur staan, dan kun je hier in de knoei komen met de ruimte om je kabels te leiden. Daarom heeft deze coaxkabel haakse aansluitingen. Probeer ook te voorkomen kabels langs de verwarming te leggen, hier kan de kabel snel stug van worden. Op de aansluitingen zitten kleurcoderingen: de male aansluiting is blauw, de female aansluiting heeft een groene ring. Deze ringetjes kunnen verwijderd worden, mocht je geen zichtbare kleuren willen.

  
Meer over de Technetix - 1.5 meter - Coax kabel (ProductID: 5801920923.4903)
 Lengte
1.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Haaks
 Afscherming
Viervoudig
 Eigenschappen
Afscherming Tegen 4G, Haakse Stekkers
 Merk
Technetix
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Gecertificeerd
Ziggo geschikt, Kabel Keur
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links