Goobay - 1.5 meter - Coax kabel

€ 1,79 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 997
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€1,79Aantal 2-9€1,75Aantal 10 en meer€1,68
Payment methods

Goobay coax kabel wit 1.5 meter

Een 75 ohms dubbel afgeschermde kabel voor aansluiting op een antennewandcontactdoos (WCD). Voorzien van twee IEC gladde bus aansluitingen, een mannetje (male, pin in huls) en aan de andere kant een vrouwtje (female, opening in huls). De female aansluiting moet worden ingeplugd op de TV-aansluiting van de antennewandcontactdoos. Dat is die WCD waar de providerkabel de woning binnenkomt. Daarom wordt die veelal aangeduid als service- of abonnee overname punt (SOP/AOP). De male kant van deze Goobay sluit je aan op een apparaat, bijvoorbeeld flatscreen. Uiteraard kun je deze coax ook elders in de coaxketen tussen AOP en eindapparaat verbinden, zoals met een antenneversterker (als je meerdere televisietoestellen hebt), splitters of decoder van de provider. Voor een modem (F-schroefaansluiting) kun je hem niet gebruiken, of je zou al een verloopstuk moeten nemen.

Internetten en televisie kijken zonder storing

Om optimaal nut te hebben van je internet en home entertainment apparatuur is een goede verbinding noodzakelijk. Maar wat is een goede verbinding? Dat is een connectie die het signaal met zo min mogelijk verlies doorgeeft. Dat verlies wordt intern veroorzaakt maar ook van buitenaf. In het eerste geval spreek je van oneffenheden in de kabel en de overgangen bij de connectoren. In het tweede geval hebben we het over instraling van 4G/LTE storing veroorzaakt door mobiele toestellen, DAB+ radio, digitenne, straling door passerende voertuigen of in een enkel geval als je in de buurt van een zendmast woont. Om het verlies, demping genoemd, zo laag mogelijk te houden heeft de fabrikant tijdens de fabricage al gezorgd voor een ‘gladde’ coax aan de binnenzijde, het juiste diëlektricum en een bepaalde lengte en diameter. Aan de afschermkant zijn er twee lagen, een aluminium folie en een gevlochten afschermingslaag van ditzelfde materiaal. Verder zijn de connectoren verbonden met de gevlochten laag. Om corrosie, reflecties en vermenging van frequenties in het upload en download frequentiegebied (common path distortion) tegen te gaan zijn de connectoren vernikkeld.

Specificaties

De kabel heeft een karakteristieke afsluitimpedantie van 75 Ohm. In lekentaal: zorg ervoor dat alle apparatuur die betreffende impedantie heeft (staat in de handleidingen) en je hebt de basis voor goede signaaloverdracht. Met de overige eerder beschreven kenmerken, zoals een minimale 70 dB afscherming met een 32-voudige vlechting, staat technisch gezien het genieten van internet en televisie niets meer in de weg. Daar doet ook het feit dat geen koperader maar een stalen ader is gebruikt niks aan af. Dat noemt men een CCS, copper clad steel ader: staal met een laagje koper eromheen. Doordat bij hoge frequenties het signaal grotendeels aan de buitenkant van de ader gaat vloeien, brengt men het koper juist daar aan en niet in het midden waar nauwelijks signaal vloeit. Goedkoper en je bereikt toch je doel.


Specificaties
Meer over Goobay - 1.5 meter - Coax kabel (Productcode: 8445883285.4903)
 Lengte
1.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
CCS
 Afschermdemping
70 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links