Goobay - 1.5 meter - Coax kabel

€ 2,29 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 364
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

Goobay coax kabel wit 1.5 meter met ferrietkern

Met deze kabel kun je rechtstreeks een televisie, decoder of versterker aansluiten op een abonnee/service overname punt. Dat is de antennewandcontactdoos op de plaats waar de providerkabel de woonkamer of meterkast binnenkomt. Heb je een tweegats of driegats uitvoering, dan neem je de TV-aansluiting links. Daarbij sluit je de vrouwelijke connector (zonder pin) aan op die TV-aansluiting. De mannelijke aan het andere uiteinde sluit je dan aan op de televisie, decoder, versterker of splitter. Een kabelmodem kun je hier niet rechtstreeks mee verbinden. De coax is alleen geschikt voor CATV niet voor satellietschotelontvangst. Hij is voorzien van een dubbele afscherming, twee ontstoringsferrietkernen en vernikkelde met de afscherming verbonden connectoren. De afsluitimpedantie is 75 Ω. De ader is van CCS, het diëlektricum van verliesarm foamed poly ethyleen en de mantel van PVC.

De voordelen van ferrietkern en afscherming.

Omdat er veel gebruik wordt gemaakt van draadloze toestellen, is er nogal wat onzichtbare elektromagnetische straling om ons heen. Vooral de 4G straling levert een probleem omdat die actief is rond de 800 MHz. Dat is tevens een deel van de frequentieband waarin CATV actief is. Als die straling sterk genoeg is levert ze storingen op in het beeld of tijdens het internetten. Dat kan door voorbijgaande passanten of verkeer zijn. Zeker in dichtbevolkte gebieden met een hoge stralingsdichtheid is dit eerder een probleem. Een afscherming is dan toch wel nodig. Hier bij deze Goobay is een dubbele afscherming aanwezig bestaande uit een aluminium folie en een 112-voudig gevlochten laag. Hiermee wordt een aardige demping (onderdrukking) van minimaal 80 dB behaald, afhankelijk van de frequentie. Daarnaast kun je ook storing hebben op je andere elektronische apparatuur ten gevolge van de coax. Om dit tegen te gaan bevinden zich dicht bij de uiteinden ferrietkernen. Die vormen een hoge weerstand voor de signalen met hoge frequenties aan de buitenzijde van de afschermmantel en vermijden daarmee dat die als elektromagnetische golven zich gaan verspreiden via de ether.

Het onderdrukken van reflecties en signaalvermenging

Connectoren kunnen corroderen en dat levert enkele problemen op. De signaaldoorvoer wordt verslechterd, er ontstaat misaanpassing in de impedantie en daarmee ontstaan er reflecties, en er vindt vermenging van dataverkeer in de downstream en upstream plaats. Reflecties zijn signaaldelen die door de misaanpassing worden teruggekaatst en het binnenkomende heengaande signaal quasi ‘voor de voeten gaan lopen’. Hierdoor ontstaat vervorming. Bovendien werkt een corrosieplek als een soort van diode en gaat het dataverkeer in de downstream het dataverkeer in de upstream storen. Dit verschijnsel wordt aangeduid met de Engelse term ‘common path distortion’. Om al deze ongunstige effecten tegen te gaan, zijn de pluggen vernikkeld.

Specificaties
Meer over Goobay - 1.5 meter - Coax kabel (Productcode: 8444770304.4903)
 Lengte
1.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm