Hirschmann coax kabel

Hirschmann is misschien wel de meest gerenommeerde leverancier van coax kabels. De Hirschmann coax kabels staan vooral bekend om hun goede kwaliteit. Omdat de kwaliteit van de kabel van grote invloed is op de kwaliteit van de ontvangst en op de hoeveelheid storingen, is het vaak zinvol om een wat duurdere Hirschmann coax kabel aan te schaffen. Zeker als je nu nog gebruikmaakt van een goedkoper merk, zul je met een Hirschmann coax kabel kwaliteitsverschil merken.

Hirschmann coax kabels kopen in verschillende lengtes

Je hebt Hirschmann coax kabels in allerlei lengtes. De meeste mensen gaan voor een Hirschmann coax kabel 15 meter of een Hirschmann coax kabel 10 meter in combinatie met een Hirschmann versterker en een Hirschmann coax kabel zwart. Je kunt bij ons ook grote rollen Hirschmann coax kabel bestellen, zoals Hirschmann coax kabels van wel 500 meter! Natuurlijk hebben we ook korte coax kabels, tot een lengte van slechts 1 meter. Bij de kortere kabels worden de meeste kabels geleverd met een reeds gemonteerde connector. De langere kabels moeten op maat geknipt worden waardoor het weinig zin heeft om hier connectoren op voor te monteren. Daarom is het handig connectoren te bestellen wanneer je een Hirschmann coax kabel koopt zonder connectoren op de uiteinden.

Diverse uitvoeringen

Wij leveren Hirschmann coax kabels in allerlei kleuren. Je kunt een Hirschmann coax kabel kopen in het zwart, of voor één van de overige kleuren zoals: wit, grijs of blauw. Neem je een kabel met extra afscherming tegen storingen van buitenaf, dan zal de kabel ook duurder worden. Je kunt een tweevoudige of drievoudige afscherming kiezen. Hirschmann coax kabels die zich binnen enkele kilometers van een zendmast bevinden, hebben vaker last van storingen. Dit komt door het 4G signaal die de zendmasten uitzenden. Gelukkig zijn veel coax kabels extra beschermd tegen 4G signalen van buitenaf. Let hier dus wel op bij het uitzoeken van een Hirschmann coax kabel. Je kunt ook kiezen of je een connector wilt die recht is, of eentje die haaks is. Soms kan een haakse connector makkelijker zijn om de stekker in een apparaat te stoppen.

De beste accessoires

Hirschmann heeft splitters die een signaal opdelen of de Hirschmann connector omzetten in een ander type. Let er wel op dat bij het gebruik van een Hirschmann splitter het signaal wordt opgedeeld, iets dat kwaliteitsverlies kan opleveren. Je kunt ook splitters kopen die retourgeschikt zijn zodat er een signaal terug richting splitter verzonden kan worden. Hirschmann heeft ook signaalversterkers die ervoor zorgen dat het signaal sterker is met aanzienlijk minder ruis. Hirschmann heeft ook speciale strippers die het strippen van een Hirschmann coax kabel heel makkelijk maken. Om connectoren op een kabel te monteren is een goede krimptang ook van belang. Let wel op welke type connector je met de tang kunt monteren, sommige krimptangen kunnen alleen f-connectoren vastmaken. Van buiten naar binnen kun je een coax kabel met f-connector leggen. Voor een nette afwerking kun je het beste gebruikmaken van een wandcontactdoos voor een Hirschmann coax kabel. Er zijn niet alleen f-connectoren die je vast moet draaien, er zijn ook Hirschmann f-connectoren die je alleen op de andere connector hoeft te duwen.

Montage van een Hirschmann coax kabel

Op de juiste manier monteren is belangrijk om signaalverlies te voorkomen. Doordat de Hirschmann coax kabels van goede kwaliteit zijn kun je wel langere kabels dan normaal gebruiken zonder meer kwaliteitsverlies. De Hirschmann kabel strippen kun je prima met een stanleymes doen, al is de beste oplossing natuurlijk een striptang. Zorg dat je genoeg kabel over hebt zodat als je iets beschadigd met het stanleymes je het nog eens kunt proberen. Met een striptang is het een kwestie van de tang goed instellen en vervolgens op de juiste plek op het snoer rondjes te draaien om te snijden. Eenmaal gestript kun je de connector monteren door deze op de kabel te schuiven. Zorg dat de connector goed vast zit en schuif het grijskleurige materiaal terug over de connector. Om de connector waterdicht te maken kun je nog een sluitstuk over de connector plaatsen. Hirschmann heeft op hun Youtube kanaal duidelijke filmpjes staan hoe je iedere vorm van montage kunt uitvoeren.

Montagevoorschriften en overige info

Op de website van Hirschmann zijn montagevoorschriften te vinden die uitleggen hoe je elk type connector het beste kunt strippen. Ook vind je er schema’s hoe je één of meerdere satellieten kunt aansluiten, en welke apparatuur en kabels je hiervoor nodig hebt. Het is aan te raden om vooraf deze schema’s te bekijken, zodat je weet hoe je alles aan kunt sluiten. Heb je nog vragen over een product in onze webshop dan kun je telefonisch contact opnemen, of een bericht achterlaten via het contactformulier. In sommige gevallen kun je een product ook ruilen wanneer je per ongeluk toch het verkeerde product hebt besteld. Hier zijn wel onze retourvoorwaarden van op toepassing. Retourneren of ruilen doe je door een bericht achter te laten via ons contactformulier, waarna u snel een link naar ons retourformulier zult ontvangen. Heb je vragen over een Hirschmann coax kabel, heb je vragen over welke van onze kabels te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links