Coax kabels online kopen

Coax kabel nodig voor het aansluiten van radio of tv? Wij leveren een uitgebreid assortiment in elke gewenste lengte en kwaliteit al of niet met voorgemonteerde stekkers. Zelf aanleggen is dan ook een goed idee. Bestel losse coax kabels tot lengtes van wel 500 meter, stekkers, speciale strippers en gereedschap om de bekabeling af te monteren. Wij leveren ook diverse accessoires zoals versterkers, splitters en koppelstukken. Indien op voorraad (drie groene bolletjes) en voor 22:00 uur besteld, dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Hieronder vind je handige informatie en tips voor het kiezen en aansluiten van de juiste coax kabels.

Wat je beslist moet weten voordat je coax kabel en stekkers bestelt

De coax kabel is speciaal gemaakt voor de overdracht van hoogfrequente signalen. Ze wordt gebruikt om televisie en radio aan te sluiten op de ontvanger van de kabelmaatschappij of om een satellietontvanger aan te sluiten op een schotelantenne. Een dergelijke kabel is een knap stukje techniek en bestaat uit drie onderdelen:

  • een middengeleider;
  • isolatiemateriaal om de middengeleider;
  • geleidende buitenmantel.

De middengeleider en binnenkant van de buitenmantel zorgen voor de overdracht van het radio- of televisiesignaal. De buitenkant van de buitenmantel zorgt voor een goede afscherming zodat er geen signaal van buiten af kan binnendringen.

Gecertificeerde coax kabel

Om een goede keus te kunnen maken voor kwaliteit is er een keurmerk ingevoerd. Een exemplaar met het "Kabel Keur" logo voldoet aan strenge kwaliteitseisen en heeft een uitstekende afscherming, lage demping en goede duurzaamheid. De snoeren zijn er met speciale stekkers in rechte en haakse uitvoeringen. Een rechte uitvoering voldoet in veel situaties, maar hangt of staat een apparaat vlakbij of zelfs tegen een muur dan biedt een haakse variant vaak uitkomst. Kijk van tevoren wel even of er voldoende ruimte is voor de haaks weglopende kabel. Voor het aansluiten van radio- en tv-apparatuur gebruik je IEC uitvoeringen en F-connectoren.

Standaard (IEC)stekker of F-connector?

De standaard stekker staat ook bekend als IEC en is het model dat op de ontvanger van de maatschappij en de tv past. Deze is er in een male en female uitvoering. Voor het aansluiten van een tv op een muurkastje heb je een coax kabel nodig met aan de tv-kant een male en aan de muurkant een female IEC. Bij het aansluiten van een radio-ontvanger heb je er een nodig met aan beide kanten een male stekker. Voor het aansluiten van een schotelantenne gebruik je een F-connector, het grote voordeel hiervan is dat het een schroefconnector is die niet snel kan losschieten. F-connectoren worden ook toegepast op splitters, signaalversterkers en andere apparatuur. Kijk goed naar het type: schroef is F-connector, steek is standaard of IEC connector.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten, of heb je advies nodig bij het kiezen van een coax kabel, bijbehorende stekkers of goed gereedschap voor het monteren van coax kabel? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links