Satelliet kabels

Een satelliet kabel is een coax kabel met aan de uiteinden F-connectoren. Satelliet kabels worden voornamelijk gebruikt om schotel- en kabeltelevisie aan te sluiten. Omdat je een F-connector coax kabel aan kunt draaien heb je weinig kans op ruis door het bewegen van het uiteinde van de kabel. Ook zijn de meeste F-connectoren geschikt om buiten te gebruiken. Zoek je een kabel van muur naar de televisie? Dan is een coax kabel met IEC-connector vaak beter dan een satelliet coax kabel. De IEC-connector kun je niet vastdraaien zoals een F-connector, waardoor je wel storing kunt krijgen bij het bewegen van de kabel. De IEC-connectoren zijn ook niet geschikt voor buiten.

Een groot assortiment satelliet kabel en F-connector kabel

In ons assortiment zijn verschillende soorten satelliet kabel of F-connector kabel te vinden. Zo bieden wij kabels aan met een lengte van 1 meter, van 500 meter en veel lengtes er tussenin. De satelliet kabels tot 7.5 meter komen met een voorgemonteerde connector. Je kunt een satelliet kabel of F-connector kabel bestellen met een enkel-, dubbel- of drievoudige afscherming, waarbij de drievoudige afscherming de meeste bescherming tegen storingen en ruis geeft. Bij de kabels met een drievoudige beschermlaag zul je ook zien dat deze tot een hogere hoeveel dB bescherming geven. Bij de meeste van onze kabels is de mantel van PVC. De Hirschmann satelliet kabel is erg populair omdat deze een haakse stekker heeft, iets dat er voor de afwerking vaak netter uitziet. De Hirschmann satelliet kabel is goed afgewerkt met een driedubbele isolatie, waarbij de kabel ook bescherming geeft tegen 4G signalen. De F-Connector van de satelliet kabel is strak op de kabel gemonteerd, met een waterdichte afwerking. Hierdoor kan de kabel ook buiten gebruikt worden. De kabel geeft bescherming tot zo’n 95 dB. Wij verkopen satelliet kabels en F-connector kabels van diverse merken.

Zelf de connector van de satelliet kabel monteren

Voor de lange kabels heeft u ook de mogelijkheid om kabels te bestellen zonder een voorgemonteerde aansluiting, waarbij het belangrijk is om losse aansluitingen te bestellen. Gelukkig hebben wij een breed assortiment met al het nodige gereedschap om de aansluitingen zelf te monteren. Het zelf monteren doe je door eerst de gewenste lengte af te snijden waarna je de buitenste beschermlaag van de kabel enkele centimeters voor het einde doorsnijdt. Je ziet nu een zilveren ommanteling welke je als naar achteren over de kabel heen kunt vouwen. De isolerende binnenwand kun je voorzichtig wegsnijden waarbij het belangrijk is de koperen binnenkant niet te beschadigen. Beschadig je de binnenkant dan krijg je na de montage ruis of storing. De F-connector kun je nu makkelijk op de satelliet kabel of F-connector kabel monteren. Steken er nog stukken uit van de beschermlagen dan kun je deze afknippen. Er zijn ook beschermhoezen welke je over de connector heen kunt doen om deze te beschermen tegen regen, iets dat handig is als je de kabel buiten moet aansluiten.

Verbeteren van de verbinding (bij storingen of ruis)

Heb je last van storingen of ruis in een F-connector kabel of satelliet kabel dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Het kan zijn dat er interferentie van buitenaf op de satelliet kabel is, waardoor het beeld storingen geeft. Daarom is het belangrijk om een zo goed mogelijk geïsoleerde kabel te gebruiken. Het verschil in prijs tussen satelliet kabels zit vaak ook in het isolatiemateriaal, waardoor een duurdere kabel beter geïsoleerd is tegen storingen van buitenaf. Ook beschermt de isolatie beter tegen lekkages van binnen naar buiten toe. Bij elke satelliet kabel staat aangegeven of de satelliet kabel ook beschermt tegen 4g storingen van buitenaf, dit is vooral belangrijk als je dicht bij een zendmast woont. Vaak kosten deze kabels iets meer, maar je krijgt een beter beeld en je hebt minder last van de storingen.

Verbeteren van de verbinding (bij splitters)

Maak je gebruik van een splitter dan kan dit ook ruis veroorzaken omdat er een beetje van de signaalsterkte verloren gaat bij het opsplitsen hiervan. Als oplossing hiervoor kun je een versterker plaatsen welke ook de zwakke signalen (die de televisie niet kan weergeven omdat het signaal te zwak is) weer leesbaar maakt voor apparatuur. Vaak hebben versterkers ook gelijk de mogelijkheid om het signaal van een satelliet kabel te splitsen, dus je kunt beter een versterker dan een splitter gebruiken. Als je last hebt van ruis en je gebruikt een oude satelliet kabel is het beter om een nieuwe te kopen, dit kan namelijk veel problemen met de verbinding oplossen.

De voordelen van online een kabel voor satelliet kopen

Bestellen van een F-connector kabel of satelliet kabel via onze webshop heeft veel voordelen. Bestellingen welke voor 22.00 worden geplaatst worden de volgende dag al thuis bezorgd. Daarbij verzenden wij alle bestellingen met een waarde vanaf 50 euro gratis. Je hebt bij het afrekenen de mogelijkheid om op verschillende manieren te betalen, zoals: via een creditcard, via bankoverschrijving of via Paypal. Ook hebben zakelijke klanten de mogelijkheid om producten op rekening te bestellen. Achteraf betalen is ook een optie. Na het bestellen van F-connector kabels heb je nog 30 dagen de tijd om het product retour te sturen. Hierbij dien je eerst contact met ons op te nemen via het contactformulier, waarna wij je een link zullen doorsturen naar het retourformulier. Na het invullen van dit formulier heb je 14 dagen om het product retour te sturen, waarbij de verzendkosten voor jezelf zijn tenzij je niet het juiste product hebt ontvangen (of het product niet werkt). Wil je korting op de prijs van onze coax kabels of satelliet kabels? Wij geven stapelkorting waarbij je meer korting op een product krijgt naarmate je meer van ditzelfde product bestelt. Natuurlijk kun je ook een enkele satelliet kabel kopen tegen een lage prijs.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links