Satelliet kabels

Een satelliet kabel is een coax met aan de uiteinden F-connectoren. Ze worden voornamelijk gebruikt om televisie via schotelantenne aan te sluiten. Dat is nodig omdat de televisiezenders die via de schotel ontvangen worden op veel hogere frequenties zitten. Omdat je er een F-stekker aan kunt draaien, heb je weinig kans op ruis door het bewegen van het uiteinde. Ook zijn de meeste F-aansluitingen geschikt om buiten te gebruiken. Deze hier hebben altijd schroefbare F-connectoren (en onderscheiden zich daarmee van conventionele IEC-gladde uitvoeringen) behoudens de verloopkabels die met F- en IEC-aansluitingen worden geleverd.

Groot assortiment satelliet kabel

In ons assortiment zijn verschillende soorten te vinden. Zo bieden wij modellen aan vanaf een lengte van 1 meter, van 500 meter en veel lengtes er tussenin. De uitvoeringen tot 7.5 meter komen met een voorgemonteerde connector. Je kunt ze bestellen met enkel-, dubbel- of drievoudige metalen afscherming, waarbij de drievoudige afscherming de meeste bescherming tegen storing en ruis geeft. Bij de exemplaren met een drievoudige afscherming hebben, zoals dat heet, een hoger aantal dB’s demping tegen externe stoorsignalen enerzijds en interne signalen anderzijds. Bij de meeste uitvoeringen is de mantel van PVC. Er zijn modellen met een haakse stekker, die prima toepasbaar zijn op plaatsen die weinig ruimte kennen en moeilijk toegankelijk zijn.

Verbeteren van de verbinding (bij storingen of ruis)

Heb je last van ruis of storing in een F-connector snoer of satelliet kabel dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Het kan zijn dat er interferentie van buitenaf op de satelliet kabel is, waardoor het beeld storingen geeft. Daarom is het belangrijk om een zo goed mogelijk geïsoleerde bekabeling te gebruiken. Bij de satelliet kabel staat telkens aangegeven of deze ook beschermt tegen 4g storingen van buitenaf, dit is vooral belangrijk als je dicht bij een zendmast woont. Vaak kost deze bekabeling iets meer, maar je krijgt een beter beeld en je hebt minder last van de storingen.

Vragen en advies

Heb je vragen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links