Digitaal coaxiale kabels

Om overal binnen je woning radio te kunnen luisteren met een hoge geluidskwaliteit, heb je een digitaal coaxiale kabel nodig. Langs deze weg wordt het geluidssignaal van een ontvangstpunt in je televisie of radio naar de geluidsinstallatie in je woning gevoerd. In eerste instantie kan hij maar op één apparaat worden aangesloten. Met een splitter is het echter mogelijk om het signaal over verschillende apparaten te verdelen. Wanneer een grotere afstand overbrugd moet worden, kan het gebruik van een antenneversterker aan te raden zijn. Hij wordt in verschillende uitvoeringen en van diverse merken door ons aangeboden.

Optisch of digitaal coaxiale verbinding?

Bij een digitale verbinding is het van groot belang dat je kijkt naar de manier waarop het signaal verzonden wordt. Hierbij heb je de keuze tussen een coax verbinding en een optische verbinding. Met beide verbindingen is het mogelijk om het signaal probleemloos te versturen, waardoor het verschil tussen beide methodes relatief klein is. Houd er rekening mee dat niet ieder apparaat geschikt is voor zowel een coaxiale als een optische verbinding. Bij een optische uitvoering worden de gegevens verstuurd door middel van een LED licht, in plaats van door elektrische stroompjes met verschillende frequentie. Dit betekent dat elektromagnetische storingen geen kans hebben bij een optische uitvoering. In het geval van een digitale variant, ook al zijn deze elektrogolven door hun aard minder gevoelig voor storing dan de analoge, heb je er toch eentje met een goede afscherming nodig om geen last te hebben van storing. Wij hebben die in ons assortiment.

Audio verdelen

Wanneer je het geluid over verschillende installaties wilt verdelen, kun je een splitter gebruiken. De hier besproken kabel kan heel eenvoudig in een splitter geplugd worden. Deze heeft vervolgens op zijn beurt weer twee of drie nieuwe uitgangen. Probeer zo min mogelijk splitters te gebruiken, om het verlies te minimaliseren. Een uitvoering met meerdere uitgangen is bijvoorbeeld handiger dan meerdere met telkens twee uitgangen achter elkaar te plaatsen. Om het geluid van de hier besproken kabel te versterken bij het gebruik van een splitter, kun je een antenneversterker gebruiken. Met een versterker profiteer je van een beter signaal, waardoor de kans op ruis beperkt wordt. Ook voor een antenneversterker geldt dat de hier besproken kabels hier eenvoudig in te pluggen zijn. Zeker ook bij lengtes vanaf 20 meter is een versterker te overwegen.

Vragen en advies

Heb je vragen over welke van onze digitaal coaxiale kabels te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links