Delock - 5 meter - Satelliet kabel

€ 15,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 60
4-8 wd
Extra korting!
Aantal 1€15,99Aantal 2-9€15,59Aantal 10 en meer€15,03
Payment methods

Delock satelliet kabel 5 meter

Het betreft hier een low budget merk dat reeds sinds 2001 met enorm succes kwalitatief behoorlijke kabels levert voor de kleine beurs. Klinkt tegenstrijdig, is het echter niet. Voor huiselijke omgeving is het niet altijd noodzakelijk om dure merkproducten aan te schaffen, dat is gewoon ‘overkill’. In dat geval is de degelijkheid/prijs-verhouding eigenlijk in onbalans. Om het tastbaar te maken: het heeft immers ook geen zin een audio-installatie van 5.000 euro aan te schaffen als je nog luistert naar ‘vooroorlogse’ muziek. Firma’s als Delock en andere die we in het aanbod hebben, zoals Goobay en Valueline, duiken in deze niche. Daarom dat ze ook succesvol zijn omdat gebruikers die, eventueel noodgedwongen budgettair, hun toevlucht moeten nemen tot de goedkopere kabels merken dat die ook goed werken. Voor de onverbiddelijke ‘freaks’ onder ons zijn toch nog altijd de duurdere Hirschmanns bij ons verkrijgbaar.

Het belang van een goede afscherming en lage demping

Als je te maken hebt met zeer hoge frequenties zoals bij satellietontvangst, dan ontkom je er niet meer aan om de coax goed te beschermen tegen storing van buitenaf. In de ether wemelt het namelijk van stoorsignalen, veroorzaakt door de massa elektrische en mobiele apparatuur om ons heen. Deze elektrosmog zorgt ervoor dat het gewenste signaal door de coax wordt gestoord, dat je dan waarneemt als geblokt beeld of knetterend geluid. Om die reden heeft de fabrikant deze coax hier, die bestaat uit concentrische lagen, voorzien van twee extra lagen met aluminium folie en een metalen gevlochten maas. Dit levert een ronduit respectabele onderdrukking van het stoorsignaal van maar liefst 85 dB op!

Wat de Delock van 5 meter nog meer te bieden heeft

Het gaat hier om een RG-6/U uitvoering. Met RG-6 ligt de opbouw van de coax vast en de impedantie van 75 Ohm. Dit betekent zonder enige technische diepgang, dat hij geschikt is om op alle apparatuur die in het ontvangstcircuit zit en eveneens een 75 Ohm ingang heeft, aan te sluiten. Hierdoor wordt namelijk gerealiseerd dat er geen signaalverlies optreedt. De zogenoemde schroefbare F-connectoren zorgen voor een klemvaste aansluiting en garanderen daarmee dat er geen instraling van storing kan plaatsvinden op de connectoren. Bovendien zijn ze verguld om corroderen en daarmee mindere signaalkwaliteit tegen te gaan. Overigens staat de ‘U’ in RG-6/U voor general use oftewel algemeen gebruik.

Het gemak dient de mens

Om de coax makkelijk te kunnen verwerken in de ruimte is een zekere flexibiliteit gewenst. Daartoe bezit hij een kleine buigradius van 40 mm. Dat wil zeggen dat hij ver gebogen kan worden zonder echt te knikken, laat staan te breken. De lengte van 5 meter is praktisch handig in die zin, dat die niet te lang is zodat je er een antenneversterker op zou moeten zetten en ook weer niet te kort is zodat je met de apparatuur zou moeten gaan schuiven of sjouwen. Een robuuste kabel die desondanks voldoende flexibiliteit bezit om hem snel en breukvrij aan te leggen.


Specificaties
Meer over Delock - 5 meter - Satelliet kabel (Productcode: 9006673716.4903)
 Lengte
5 meter
 Soort
Satelliet kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Eigenschappen
Verguld
 Merk
Delock
 Kleur
Grijs
 Aansluiting 1
F-Connector Male
 Aansluiting 2
F-Connector Male
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
85 dB
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links