Goobay - 3.5 meter - Satelliet kabel

€ 5,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 12
Vandaag besteld, maandag in huis
Extra korting!
Aantal 1€5,99Aantal 2-9€5,84Aantal 10 en meer€5,63
Payment methods

Goobay satelliet kabel 3.5 meter

De ‘rode draad’ bij een satellietinstallatie in huishoudens is de satellietkabel. Deze vormt letterlijk de verbindende factor tussen de afzonderlijke onderdelen van het geheel. Zelfs het goedkoopste onderdeel, echter daarmee niet minder belangrijk. Neem maar eens een goedkope variant en het geblokte beeld of knetterend geluid zijn quasi voorgeprogrammeerd. Dat een goede uitvoering desondanks niet veel hoeft te kosten, bewijst deze Goobay. Een gunstig geprijsde coax van behoorlijke kwaliteit met interessante features. In de komende alinea’s zullen we je een en ander nader toelichten, zodat je ziet waarom uitgerekend deze de juiste keuze is voor jouw satellietontvangstinstallatie.

Kwaliteit voor weinig geld

Goobay is een bekend lowbudget-merk uit huize Wentronic, een gerenommeerde Duitse firma die in 1992 het levenslicht zag. Die naam staat voor kwaliteit oftewel ‘deutsche Gründlichkeit’, dat zoveel betekent als grondigheid in het goed doordachte concept van hun kabels. Ondanks dat het een lowbudget merk is, is de mindere ondertoon die deze Engelse term heeft toch niet gerecht aan het interessante assortiment dat de firma levert. Het concept is dat ook de kleine beurs niet verschoond hoeft te blijven van kwaliteit. We kunnen zonder meer stellen dat de firma daarin geslaagd is, zoals ook blijkt uit deze Goobay.

Wat is dan zo bijzonder aan deze kabel?

De coax hier is voorzien van vergulde connectoren om een goede connectie te waarborgen, doordat daarmee corrosie wordt vermeden. Om storingsvrije signaaloverdracht te garanderen zijn enerzijds de connectoren gegoten en daarbovenop ook nog afdekkapjes aangebracht die over de connectoren heen geschoven kunnen worden. Vocht heeft dan geen negatieve invloed meer. Belangrijk daarbij is ook, dat voor een verliesvrije signaaloverdracht de kabelimpedantie ‘matcht’ met de impedantie van het apparaat waarop de coax wordt aangesloten. Om dat te realiseren heeft deze een impedantie van 75 Ohm. Om dan ook nog bestand te zijn tegen stoorsignalen van buitenaf en tevens te voorkomen dat de coax zelf als stoorbron voor andere apparaten fungeert, is deze dubbel geïsoleerd en heeft een afschermdemping van maar liefst 80 dB. Een storingsvrije ‘avond’ staat, voor wat de kabel betreft, niets meer in de weg.

Handige eigenschappen

De kracht van de kabel zit niet alleen in de communicatie-technische kant, maar ook in de praktisch handige eigenschappen waardoor hij zich makkelijk laat aansluiten. Hij is erg plat en kan daardoor voor het oog goed weggewerkt worden. Bovendien laat hij zich behoorlijk ver buigen, bijna ‘knikken’, doordat hij een enorm kleine buigradius heeft. Dit komt goed van pas bij het leggen van de coax langs scherpe hoeken en op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals achter een flat-screen of kast die zich dicht tegen de muur bevindt. Hij laat zich door zijn vochtbestendigheid goed plaatsen in kelders of bijvoorbeeld op zolders.

Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Goobay satelliet kabel 3.5 meter? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Specificaties
Meer over Goobay - 3.5 meter - Satelliet kabel (Productcode: 8866619521.4903)
 Lengte
3.5 meter
 Soort
Satelliet kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Eigenschappen
Verguld
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
F-Connector Male
 Aansluiting 2
F-Connector Male
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links