Valueline - 20 meter - Satelliet kabel

€ 10,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1271
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€10,99Aantal 2-9€10,72Aantal 10 en meer€10,33

Valueline VLSP41000W200 satelliet kabel 20 meter

Antennekabels zijn voor de gewone televisie, satellietuitvoeringen voor televisie via satellietontvanger. (beide zijn van het coaxtype, een uit lagen opgebouwd type). Waarom is dat zo? Dat heeft te maken met iets dat je niet waar kunt nemen: frequenties. Ook al kun je ze niet waarnemen, ze laten zich wel omzetten in geluid, video of licht bijvoorbeeld. Termen als UHF en VHF zijn je wellicht bekend van de televisiezenders. Bij een gewone coax gaat het om de frequentieband die gaat tot 860 MHz, bij satellietvariant daarentegen om de frequentieband die ligt op 950-2050 MHz. Daarom dat je voor televisie via satelliet ontvanger een specifiek type nodig hebt zoals de VLSP41000W150.

De noodzaak van afscherming

Als je geen beelduitval wilt hebben, geblokt beeld of knetterend geluid, is het nodig maatregelen te nemen. Dat komt omdat er in de lucht heel veel stoorsignalen zitten. Als er namelijk, eenvoudig weergegeven, een elektrische wisselstroom door een apparaat loopt of via een (ingebouwde) antenne, denk aan smartphone, ontstaan er magnetische velden die tevens elektrisch zijn: elektromagnetische velden. Deze velden verspreiden zich door de lucht. Naarmate de frequentie, de wisseling van het veld, hoger wordt kan een dergelijk veld een grotere afstand afleggen. Daardoor vindt storing niet alleen plaats door apparatuur in huis, maar ook door sterk uitgestraalde signalen van elders. Tegenwoordig is onze omgeving zo vol met deze signalen dat men al spreekt van elektrosmog. Daarom is het nodig de gewenste audio en video die via de coax naar de apparatuur gaat ertegen te beschermen. De VLSP41000W150 met een dubbele afscherming is een goede keus!

Geen koperkern en toch goede kwaliteit, hoe kan dat?

Er heerst nu eenmaal het fabeltje dat alleen zuivere koperkabels goede exemplaren zouden zijn. Als je het over stroomkabels hebt, dan zonder meer ‘ja’. Echter, we hebben het hier over exemplaren via welke audio, video en eventueel ook nog data wordt getransporteerd. Dan ligt dat net iets anders. Natuurlijk is ook dát stroom, echter wel wisselende stroompulsjes. En daar zit nu het verschil. We kunnen namelijk gebruik maken van het feit dat wisselende stroompulsjes, naarmate de wisselingen (frequentie) groter worden, aan de buitenkant van de koperader gaan stromen in plaats van in het midden van de kopergeleider. Dan is het toch dom om de geleider helemaal van koper te maken. Dan is het toch veel slimmer om de kern van het veel goedkopere staal te maken en die dan te voorzien van een dun laagje koper. Een goedkopere uitvoering is het resultaat! Deze staal/koper constructie heet in het Engels CCS: copper clad steel.

De coax in de praktijk

De VLSP41000W150 heeft twee F-connectoren. Dat zijn uitvoeringen met schroefdraad en die zien anders uit dan de bekende traditionele IEC-connector. Doordat die F-connector geschroefd zit, zit die goed vast op de aansluiting op het apparaat. Dat in combinatie met dat de connectoren gegoten zijn aan de coax maakt dat de instraling van storing op de connectoren wordt voorkomen. De lengte van 20 meter is ruim om grotere afstanden tussen de apparaten te overbruggen. Op die manier hoeft de apparatuur niet onnodig verplaatst te worden. Hij is dun genoeg om hem makkelijk weg te kunnen moffelen.


Specificaties
Meer over Valueline - 20 meter - Satelliet kabel (Productcode: 2572574682.4903)
 Lengte
20 meter
 Soort
Satelliet kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Enkelvoudig
 Merk
Valueline
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
F-Connector Male
 Aansluiting 2
F-Connector Male
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
70 dB
 Impedantie
75 Ohm