Valueline - 2 meter - Satelliet kabel

€ 3,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 28
Vandaag besteld, maandag in huis
Extra korting!
Aantal 1€3,99Aantal 2-9€3,89Aantal 10 en meer€3,75

Valueline VLSP41000W20 satelliet kabel 2 meter

Televisie kijken via de schotelantenne heeft meerdere voordelen. Het is gratis, het signaal is vaak sterk en je hebt internationale zenders die de meeste providers niet standaard aanbieden. Is de afstand tussen jouw TV en de LNB (ontvangstkop) van de schotel minder dan 2 meter? Mooi. Hoe korter de lengte, hoe beter het signaal. In dit geval heb je dan ook genoeg aan deze coax van 2 meter. Met een coax van het merk Valueline zit je in ieder geval goed, want dit merk staat erom bekend betrouwbaar te zijn en kwaliteit te leveren.

Waarom satelliet tv?

Zoals al vermeld, heeft deze vorm van televisie meerdere voordelen dan de kabelvariant. Een goedkoper alternatief is één ding, maar ook het aanbod aan zenders is dikwijls (beduidend) groter. Zelfs zenders die via kabeltelevisie niet of alleen tegen extra betaling verkrijgbaar zijn. Ook de beeldkwaliteit is vaker beter dan bij de kabelvariant. Zo is er een groot aanbod aan Ultra HD-zenders via de schotel. Dan moet je natuurlijk wel óf een betreffende TV hebben óf een aparte ontvanger in geval van een ‘traditionele’ TV, anders heb je er niets aan. De aanschafkosten van een schotel zijn in de loop van de tijd wel gedaald, maar het is toch wel een investering en extra monteerwerk. Op lange termijn zul je zien dat dit zijn geld wel heeft opgebracht en meestal heb je het bedrag ook weer binnen een aantal jaren terugverdiend. De installatie is verder ook niet ingewikkeld, dus je kunt het gewoon zelf doen.

Satelliet kabel 2 meter

De Valueline VLSP41000W20 satelliet kabel van 2 meter is er een met een enkelvoudige afscherming. De afsluitimpedantie bedraagt 75 Ohm. Dit is de standaardwaarde voor deze vorm van antenne-ontvangst, die nodig is om een goede signaaloverdracht te garanderen. De stekkertypes zijn recht en bestaan uit twee F-connectoren met een male-aansluiting oftewel pin in de huls. Het materiaal van de mantel is van PVC en de ader is van koper. Dit laatste is goed voor de geleiding van de signalen. De kleur is wit, wat vaker onopvallend weggewerkt kan worden als je hem langs de muren legt die in vele woonkamers ook wit zijn. Mocht dat niet zo zijn, leg hem dan bovenop de plinten of zet er een kabelgoot omheen. Mogelijkheden genoeg voor een stijlvolle afwerking.

Wat heb je nodig?

Om een deze vorm van zenderontvangst te kunnen gebruiken, heb je een aantal attributen nodig. Uiteraard de ‘schotel’ zelf. Deze is er in verschillende diameters. Welke je nodig hebt wordt bepaald door het zenderpakket, waarvoor je hem wit gebruiken. Daarbij heb je nog, niet altijd bij de schotel meegeleverd, een LNB (ontvangstkop) nodig. Deze is er in verschillende varianten, dit is wellicht het lastigste onderdeel wanneer je hem althans zelf moet uitzoeken. Dit is het onderdeel waarop de coax wordt aangesloten, waarna de andere zijde ervan wordt verbonden met de ontvanger. Deze ontvanger moet je dus ook nog aanschaffen, zodat deze het signaal kan omzetten voor jouw flatscreen. De LNB converteert het signaal naar een lagere frequentie, zodat het getransporteerd kan worden via de coax. Zo krijg jij dus beeld en geluid op jouw TV. Zorg ook dat je een goede coax hebt met bijbehorende F-connectoren. Een coax met lage demping zorgt ervoor dat er aan het signaal niets tot weinig verloren gaat, waardoor je dus een goede kwaliteit aan beeld en geluid ontvangt.


Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Valueline VLSP41000W20 satelliet kabel 2 meter? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Specificaties
Meer over Valueline - 2 meter - Satelliet kabel (Productcode: 7732305568.4903)
 Lengte
2 meter
 Soort
Satelliet kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Enkelvoudig
 Merk
Valueline
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
F-Connector Male
 Aansluiting 2
F-Connector Male
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
70 dB
 Impedantie
75 Ohm