Goobay - 10 meter - Satelliet kabel

€ 12,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 311
Vandaag besteld, maandag in huis
Extra korting!
Aantal 1€12,99Aantal 2-9€12,67Aantal 10 en meer€12,21
Payment methods

Goobay satelliet kabel 10 meter

Voor gunstig geprijsde kabels van fatsoenlijke kwaliteit is Goobay het juiste merk. Deze merknaam van een oude rot in het kabelvak, Wentronic met meer dan 25 jarige ervaring op dit gebied, is een garant daarvoor. Dat vinden we terug in deze uitvoering van 10 meter. Een eenvoudig ogend exemplaar, dat desondanks toch zeer interessant is. De lage kabeldemping, oftewel het lage signaalverlies, maakt dat er ondanks de lengte van 10 meter (mits de ontvangstkwaliteit voldoende is) geen extra antenneversterker nodig is. Dat spaart weer extra geld. Ondanks dat, is het advies om niet op de kwaliteit van de coax te besparen. Dus neem er niet onnodig een voor een prikje. Het, overigens geringe, verschil in prijs rechtvaardigt geenszins de aanschaf, omdat het kijk- en luistergenot in belangrijke mate staat en valt met de kwaliteit van de juiste coax!

Waarom een satellietuitvoering en geen antennecoax?

Helaas kun je voor satellietontvangst geen gewone antenne-uitvoering nemen. Die is namelijk alleen geschikt voor ontvangst van traditionele radio- en TV-zenders, die niet via de satelliet worden uitgezonden. Daarbij gaat het dan om andere frequenties waarop de zenders zitten, dan bij satellietontvangst, tot pakweg 860 MHz (UHF band IV/V). Dat betekent ook dat hij voor schotelontvangst andere eigenschappen moet hebben. Dit wordt verkregen door hem een afwijkende materiaalopbouw te geven ten opzichte van de gewone antennecoax. Een schoteluitvoering kan het veel hogere bereik tot 2,050 GHz of meer afdekken, waardoor schotelontvangst mogelijk wordt. Omgekeerd kun je een deze overigens wel voor gewone radio- en TV-ontvangst gebruiken.

De voordelen van deze Goobay

Naast de faire prijs, heeft deze uitvoering nóg enkele interessante voordelen, die het vermelden waard zijn. Om te beginnen zijn de connectoren verguld. Hiermee wordt voorkomen dat ze na verloop van tijd gaan corroderen. Daarnaast heeft hij, om te vermijden dat hij andere apparatuur stoort en ook zelf niet gestoord wordt door stoorsignalen van buitenaf, een dubbel uitgevoerde afscherming. Die is van buiten weliswaar niet te zien, maar garandeert desondanks wel een storingsvrije signaaloverdracht. De mate van die stoorsignaalonderdrukking, afschermdemping genoemd, wordt in dB uitgedrukt en deze bedraagt voor deze uitvoering hier maar liefst 80 dB.

Het installatiegemak

Ook in praktisch opzicht heeft deze coax voordelen. Het grootste voordeel van de Goobay van 10 meter is wellicht de flexibiliteit, die wordt uitgedrukt in de zogenoemde buigradius. Hoe kleiner die radius is hoe verder men hem kan ‘knikken’. Een voordeel dat je goed gaat merken op moeilijk bereikbare plaatsen. Ook voor het zo fraai mogelijk wegwerken ervan langs de muur om een hoek heen, is deze geringe buigradius een weldaad. Deze uitvoering hier heeft ten opzichte van andere gelijksoortige uitvoeringen nog een prima weersbestendigheid, waardoor hij buiten gebruikt zou kunnen worden, maar wellicht eerder nog in een kelder of op zolder, waar andere condities gelden dan in de woonkamer of slaapkamer.


Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Goobay satelliet kabel 10 meter? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Specificaties
Meer over Goobay - 10 meter - Satelliet kabel (Productcode: 8866604812.4903)
 Lengte
10 meter
 Soort
Satelliet kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Eigenschappen
Verguld
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
F-Connector Male
 Aansluiting 2
F-Connector Male
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links