Hirschmann - F-connector

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Hirschmann QFA 5 F-connector

Dit F-type heeft een Push On mechanisme, waardoor hij gemakkelijk te plaatsen is over een coax. Door zijn haakse vorm is hij ideaal voor plaatsing op krappe plaatsen. De stekker is MoCA compliant, heeft een Class A++ afscherming zodat die 4G/LTE proof is, laag signaalverlies en geschikt voor 3D televisie en interactieve smart TV. Hij is speciaal ontwikkeld voor de huiseigen KOKA 9TS van Hirschmann, maar uiteraard ook bruikbaar voor andere merken met een buitendiameter van maximaal 7 mm. Ondanks dat de fabrikant aangeeft dat de stekker 3 GHz ready is, is deze niet bruikbaar voor satellietschotelontvangst, de bandbreedte bedraagt 5 Hz-3000 MHz.

Kenmerken

Het F-type op zich is een schroefuitvoering. De Push-on variant hier is echter een steekmechanisme. Tijdens de montage steek je de plug op de afgestripte coax met een naar de mantel (PVC-omhulling) omgeslagen afscherming. Omdat deze F-connector qua vorm afwijkt van de traditionele, is deze als geheel alleen bruikbaar op apparatuur van Hirschman, zoals hun huiseigen splitters, antennewandcontactdozen en dergelijke. De stekker heeft een standaard 75 Ohm afsluitimpedantie en daarmee een goede signaaloverdracht mogelijk. Dit is echter tevens afhankelijk van de signaaldemping in de kabel en de stekker. Daarnaast is er sprake van het gevaar van storing, met name (maar niet alleen) op de 2,4 GHz band die frequent gebruikt wordt voor mobiele toestellen, magnetrons en dergelijke. Daarom is de plug voorzien van een Class A++ (hoogste klasse) afscherming, goed voor minstens een waarde van 105 dB bij 1 GHz. Hij is MoCA compliant en dat houdt in dat je hem kunt gebruiken voor een systeem waarbij internet via coax gaat (anders dan bij je kabelaanbieder). Bij de provider wordt de data in dezelfde band getransporteerd als de audio/video signalen (UHF band IV/V), terwijl bij MoCA vindt die downstream plaats in de satellietband. Hierdoor is gelijktijdig internetten en satellietschotelontvangst niet mogelijk.

Montage F-connector

Als je zelf het F-type op de coax gaat bevestigen, doe dit dan zorgvuldig. Ga niet te gehaast te werk, want dan heb je eerder kans op signaalstoringen en kun je opnieuw beginnen. Zorg als eerste dat je de juiste lengte hebt of knip hem indien nodig bij. Strip daarna tot aan de kern bij het uiteinde, zo’n 8 mm. Vervolgens snij je voorzichtig in de buitenmantel op 6 mm. Zorg dat je hierbij de afscherming en de folielaag niet beschadigt. Verwijder het deel PVC-omhulling en sla de draden om over de rest van de buitenmantel. Als alles goed is gegaan, zie je de koperen ader, de folielaag en de afschermingsdraden die om de PVC-omhulling heen zitten. Nu kun je de F-plug op de kabel duwen, de plug in het blauw-witte contrastukje vastklikken en je bent klaar. Je hoeft alleen nog het signaal te controleren op kwaliteit.


Specificaties
Meer over Hirschmann - F-connector (Productcode: 9576770041.4903)
 Accessoires
F-connector
 Stekker type
Haaks
 Eigenschappen
Afscherming Tegen 4G, Push-On
 Merk
Hirschmann
 Aansluiting
F-Connector Male
 Verpakt per
1 St