Valueline - Coax Verloopstekker

€ 0,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 5938
Vandaag besteld, maandag in huis
Extra korting!
Aantal 1€0,99Aantal 2-9€0,97Aantal 10 en meer€0,93
Payment methods

Valueline coax verloopstekker IEC Male - F-connector Female

Een wereld met maar één enkele aansluiting waarop je alles kunt inprikken, zou natuurlijk perfect zijn. Maar ondanks dat je in de praktijk tal van standaardisatiecommissies hebt die proberen orde in de chaos te brengen, ontstaan toch steeds weer ‘de facto’ standaards door veelvuldig gebruik. Daarnaast is het sowieso dat iedere fabrikant natuurlijk denkt het ‘ei van Columbus’ te hebben ontwikkeld met de eigen vernuftige creatie. Dat maakt dat er niet alleen, als we ons beperken tot de aansluitmiddelen, talloze soorten kabels en connectoren zijn, maar evenzovele verlooptypes. Een merknaam met goede reputatie op dat gebied, zeker als het gaat om de prijs/prestatie-verhouding, is Valueline van de Europese multinational Nedis.

De coax

Het Valueline hulpstuk is een verloopstekker voor gebruik in de antennewereld. Die wordt gekenmerkt door toepassing van de coax. Daarom is het goed even stil te staan bij dit transportmedium. Een meerlaagskabel die door zijn opbouw uitmuntend geschikt is voor het transporteren van grote bandbreedten, zoals de televisie- en radiobanden, denk aan VHF en UHF. De coax wordt door die excellente eigenschappen ook gebruikt voor de overdracht van data. Het kwaliteitsverschil tussen de kabels zit vooral in het toegepaste diëlektricum, de isolerende lagen tussen de metalen geleidende lagen, en de materiaalsoort van de kernader. Dit laatste kan koper zijn of staal met een laagje koper er omheen.

De standaards

De gebruikelijke standaards in de antennewereld zijn, wat de aansluitingen betreft, verdeeld in een veel gebruikte ‘de facto’ standaard en een door een standaardisatiecommissie ontwikkelde standaard. Die commissie draagt de naam International Electrotechnical Commission, afgekort tot IEC. Daarvandaan de naam IEC connector. Dit ‘de facto’ verbindingshulpstuk luistert naar de naam F-connector en is ontwikkeld door de Amerikaanse firma Jerrold Electronics. Ze zijn beiden makkelijk herkenbaar. IEC heeft een gladde buis met inkepingen. Daardoor laat de buis zich iets uit elkaar drukken. Dit is nodig vanwege de door het fabricageproces onvermijdelijke minuscule toleranties in de buisdiameter. Het F-type herken je aan de schroefkant aan de buitenzijde. Ezelsbruggetje: de letter ‘F’ komt in ‘schroef’ voor.

Het gebruik van deze verloopstekker

Nu we het een en ander weten over coax en de aansluitstandaards kunnen we gaan kijken naar hoe dit hulpstuk toe te passen is. Doordat aan de F-zijde een kunststof vulling zit in dit verbindingshulpstuk met een gaatje erin, ‘female’ genoemd, kan hier alleen maar een ‘male’ F-uitvoering met een pennetje op worden aangesloten. Dat betekent automatisch dat er dan altijd een verlengkabel op zal moeten worden aangesloten. Aan de IEC-connectorzijde zit een pennetje in het midden en wordt daarom ‘male‘ genoemd. Deze past perfect in de antenneaansluiting van het type ‘female’ op het weergaveapparaat of antennehulpmiddel. In de praktijk kan de Valueline hier worden aangesloten op alle apparaten met een IEC aansluiting.


Specificaties
Meer over Valueline - Coax Verloopstekker (Productcode: 2571677433.4903)
 Accessoires
Coax Verloopstekker
 Stekker type
Recht
 Merk
Valueline
 Kleur
Zilver
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
F-Connector Female
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links