Techtube Pro - 250 meter - RG59 - Coax kabel per rol

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Techtube Pro RG59 coax 250 meter

Deze is niet alleen bedoeld voor doorgewinterde professionals maar ook wanneer je een eigen bedrijfje wilt starten of bijvoorbeeld voor verenigingen die grotere ruimten willen ‘bezaaien’ met apparatuur die voorzien is van antenne-aansluitingen. Een rol coax van 250 meter komt dan wel goed van pas. Uiteraard kun je hem ook inkorten op de gewenste lengtes. Door de verscheidenheid aan samenstellingen in materiaal hebben de types onderling verschillende eigenschappen die maken dat er eigenlijk geen sprake kan zijn van universele uitvoeringen. Zo ook een RG59 niet. Niet alleen materiaalgebruik, maar ook de lengte en zijn diameter zijn een belangrijke factor voor de demping oftewel een maat voor de onvermijdelijke verzwakking van het signaal door de kabel heen. Indicatief gelden de volgende waarden (per 100 meter):

  • 10MHz: 3,5 dB,
  • 100MHz: 11,5 dB,
  • 200 MHz: 16,5 dB,
  • 500MHz: 27 dB,
  • 1000MHz: 41 dB.
.

De twee kanten van demping

Als je de waarden van de lijst bekijkt, dan blijkt alleen voor de lagere frequenties een fatsoenlijk laag signaalverlies te bestaan. Daarom dat deze kabel niet zomaar voor elke toepassing geschikt is. Met name de hogere frequenties snijden minder goed af. Daarvoor is deze Techtube Pro niet te gebruiken. Satellietontvangst valt sowieso af, televisie kan nog net, maar dan voor grotere lengten alleen met antenneversterker. Dit komt omdat signaalverlies toeneemt met toename van de frequentie. Toch kun je niet per definitie stellen dat demping een negatieve maat is. Om ons heen hebben we namelijk te maken met stoorsignalen, veroorzaakt doordat gewenste signalen in consumentenelektronica en mobiele apparatuur elektromagnetische velden veroorzaken die dan instralen op de kabel. Als oplossing hiervoor gebruiken we veelal aluminium afscherming, die garant staat voor een hoge afschermdemping.

Het toepassingsgebied

De Techtube Pro is ondanks voorgaande beperking desondanks veelzijdig inzetbaar. Zo kun je hem onder andere toepassen voor kabeltelevisie (CAI/CATV), voor audio en voor data voor een redelijk snel netwerk, 100 MBps. De enkelvoudige afscherming maakt dat hij voor voornoemde gebieden een prima keus is. Voor wat betreft de installatie nog het volgende: hij kan worden aangelegd bij een installatietemperatuur tussen 0 graden Celsius en 50 graden Celsius. Door de gunstige ruime bedrijfstemperatuur van -30 graden Celsius tot 75 graden Celsius kan de coax gebruikt worden in zowel ijskoude kelderruimten als in warme vertrekken of langs de verwarming. Daarbij komt de soepelheid het aanleggen op moeilijk toegankelijke plaatsen zeer ten goede.


Specificaties
Meer over Techtube Pro - 250 meter - RG59 - Coax kabel per rol (Productcode: 7715022493.4903)
 Lengte
250 meter
 Soort
Coax kabel per rol
 Merk
Techtube Pro
 Kleur
Groen
 Type
RG59
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Impedantie
75 Ohm
 Lengte rol
250 meter
Reviews
Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links