Goobay - 7.5 meter - Coax kabel

€ 4,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 616
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

Goobay coax kabel wit 7.5 meter met ferrietkern

Een RG59 coax voor het overdragen van televisie, telefonie en internet. De meesten zullen dit betrekken via een kabelprovider. In dat geval spreekt men ook van CATV/CAI. De RG59 heeft een lage demping voor frequenties tot 1000 MHz, precies het gebied waarin CATV ligt, 5 MHz – 860 MHz. Door de tegengestelde aansluitingen is hij bedoeld voor het aansluiten van eindapparaten of coaxaccessoires op de antennewantcontactdoos/AOP. Hij is ook eventueel te gebruiken tussen een antenneversterker en decoder, splitter of televisie. De lengte van 7,5 meter is verder niet kritisch, ook zonder versterker niet, vanwege de eerder genoemde lage demping in het gehele gebruikte frequentiespectrum. Hij heeft twee afschermlagen, waarvan de buitenste met de vernikkelde connectoren verbonden is. Hiermee wordt een aardige onderdrukkingswaarde (demping) van minimaal 80 dB bereikt. De karakteristieke impedantie bedraagt 75 ohm. Alleen bruikbaar voor CATV, niet voor satellietschotelontvangst. Ook kun je er niet direct een modem op aansluiten.

Specificaties

De RG59 vormt een belangrijke schakel in de hele coaxketen tussen het punt waar de providerkabel de woonkamer/meterkast binnenkomt en het eindapparaat (bijvoorbeeld televisie). Om de beeldkwaliteit of fatsoenlijk internetten te garanderen is het nodig dat noch intern noch door extern verstoring van het signaal optreedt. Om dit te verwezenlijken zijn er twee maatregelen genomen: afscherming en ferrietkernen. De tweelaags afscherming bestaande uit folie en een 112 keer gevlochten laag moet de externe straling, voornamelijk veroorzaakt door mobiele telefoons (4G/LTE), tegenhouden. Om de afscherming te optimaliseren zijn de behuizingen van de connectoren doorverbonden met de buitenste gevlochten afschermlaag. Maar zoals de signalen van elektrische apparatuur als storing kunnen werken op de kabel, zo kan dat andersom net zo goed. Daarom zijn er dicht bij de uiteinden verdikkingen aangebracht waarin ferrietkernen zitten. Die hebben een hoge weerstand voor de hoogfrequente stromen die aan de buitenkant van de afscherming vloeien en als elektromagnetische golven de coax dreigen te verlaten. Door die hoge weerstand worden die stromen geblokkeerd en stoort de RG59 geen apparatuur.

Corrosie

Dit is een verhaal apart. Door vocht kan corrosie op de connectoren ontstaan en neemt de geleidbaarheid af. Maar meer nog, er ontstaat een soort van diode waardoor het dataverkeer in de internet downstream die in de upstream gaat storen (common path distortion). Verder veroorzaakt corrosie ook nog eens reflecties. Daarbij kaatst het signaal (de EM-golf) bij de connectoraansluiting terug en loopt zichzelf quasi voor de voeten. Dat betekent signaalverlies (reflectiedemping). Dit is te verhelpen door de aansluitingen te voorzien van een laag materiaal dat niet (zo snel) corrodeert. Hiervoor zou je natuurlijk goud kunnen nemen, maar nikkel is een stuk goedkoper. Een nikkel-tin legering is ook gebruikelijk.


Specificaties
Meer over Goobay - 7.5 meter - Coax kabel (Productcode: 8444892879.4903)
 Lengte
7.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm