Goobay - 7.5 meter - Coax kabel

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Goobay coax kabel zwart 7.5 meter met ferrietkern

Hiermee laat zich een verbinding realiseren voor onder andere televisies, decoders, antenneversterkers en splitters. Omdat de antennewandcontactdoos zich niet altijd in de buurt van het eindapparaat (zoals televisie) bevindt, kan dit product van 7,5 meter uitkomst bieden. De lengte is van dien aard dat op grond daarvan geen antenneversterker nodig is. aan de bede uiteinden is de ze voorzien van de bekende gladde bus IEC connectoren. Mannelijk (met pin in huls) en vrouwelijk (contrastekker). De vrouwelijke moet dan op de TV-aansluiting worden ingeplugd van een antennewandcontactdoos in geval van een tweegats of driegats uitvoering. Andere kernmerken zijn: dubbele afscherming met een prima minimale onderdrukkingswaarde (demping) van 80 dB, afgeschermde vernikkelde connectoren, twee ferrietkernen voor het ontstoren van de kabel zelf, met een CCS ader en een PVC buitenmantel. De standaard afsluitimpedantie bedraagt 75 Ω.

Afschermen

Een volledige bescherming tegen storing is alleen maar gegarandeerd als zowel de kabel als de connectoren afgeschermd zijn. Om dat te realiseren is de coax in dit geval hier voorzien van een aluminium folielaag en daaromheen een 112-voudig gevlochten vlechtwerk. Op die manier wordt het voor de elektromagnetische golven vrijwel onmogelijk om door die metalen dubbele wand heen te dringen. Maar dan nog ben je er niet. Want op de plaats waar de connectoren op elkaar gestoken worden is er nog een zwakke plek voor elektromagnetische instraling. Daarom moeten ook de connectoren worden afgeschermd. Dat gebeurt heel eenvoudig door de metalen behuizing intern te verbinden met de afscherming. Daarnaast moeten we de apparatuur in de omgeving ook beschermen tegen onze coax. Want de signalen met de vele verschillende hoge frequenties die erdoorheen gaan, kunnen als elektromagnetische golven de kabel verlaten en zo via de ether de andere apparatuur beïnvloeden. Precies op dezelfde manier als andere toestellen, meestal draadloos. Onze coax hebben we daarom moeten afschermen. Om die uitstraling van onze signalen naar andere apparatuur te vermijden is de kabel voorzien van twee ferrietkernen, die een grote weerstand vormen voor de hoge frequenties en die dan als het ware blokkeren.

Kwaliteit van het signaal

De kwaliteit is van meerdere factoren afhankelijk. Maar in ieder geval minstens van het toegepaste diëlektricum en het adermateriaal. Voor het eerste heeft men gebruik gemaakt van foamed poly ethyleen, dat uitstekende eigenschappen heeft als het gaat om de demping (signaalverlies). Hij heeft namelijk een uiterst lage demping. Daarnaast is de ader gemaakt van staal met een laagje koper eromheen. Dit heet CCS, copper clad steel. Voor hoogbandige signalen als CATV is dit een prima goedkoop alternatief voor koper. Voor basisband als audio en ethernet is dit niet geschikt. Waarom is het voordelig? Bij hogere frequenties gaat de stroom niet helemaal door het midden van de ader vloeien, maar juist grotendeel aan de rand ervan. Een klein deel gaat maar door het midden. De stroom splitst zich (de uitdrukking dat stroom steeds de weg van de minste weerstand neemt klopt niet). Door dit gunstige verschijnsel, skin effect genoemd hoeft een ader niet volledig van koper te zijn, maar kan worden volstaan met het veel goedkopere staal. Als je er maar voor zorgt dat daar waar de stroom vloeit koper aanwezig is. Een goedkoop product met dezelfde kwaliteit is het resultaat.


Specificaties
Meer over Goobay - 7.5 meter - Coax kabel (Productcode: 7960883428.4903)
 Lengte
7.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
Reviews
Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links