Technetix - 5 meter - Coax kabel

€ 16,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 72
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€16,99Aantal 2-9€16,57Aantal 10 en meer€15,97

Technetix haakse coax kabel 5 meter

We hebben internetten, televisie en radio door het gehele huis. Ook al is draadloos erg ‘in’, niet alles laat zich zonder kabel verbinden. Van oudsher is dat een coax. Wil je elders in huis TV-kijken en/of radio luisteren, dan ontkom je niet aan dit type verbinding. Een uitvoering die dan van pas komt is deze Technetix, die een viervoudige afscherming kent, geschikt is voor interactieve telvisie, 4G/LTE proof is en geschikt voor 4K UHD. Om de kwaliteit te onderstrepen is hij Kabel Keur gecertificeerd en krijgt u ook nog eens 5 jaar fabrieksgarantie. Tot zover het overzicht, in de navolgende tekst leggen we de voordelen van de techniek achter de technische termen uit.

Waarom coaxkabel?

Je zou kunnen zeggen dat het historisch bepaald is, echter dan nog stelt zich de vraag waarom uitgerekend dit type en geen koperdraad, zoals bij elektriciteit. Een gewone koperleiding is niet in staat om een grote bandbreedte te transporteren. Bandbreedte is een term die eigenlijk aangeeft, om in beeldspraak te blijven, hoe breed de autosnelweg is voor de signalen, zeg auto’s. Iedere auto heeft daarbij een bepaalde snelheid. Zo heeft ieder signaal een bepaalde frequentie. Een bandbreedte, die een naam kan hebben, bestaat uit een heel scala aan frequenties. Tegenwoordig is het de oude, onder de naam UHF bekende, frequentieband die het meeste gebruikt wordt. Deze omvat zowel TV, radio als satelliet. Om die frequentiebandbreedte mogelijk te maken bestaat coax uit een kernader, waaromheen isolerend materiaal zit en daaromheen afschermlagen. Daarover zo dadelijk meer.

Het waarom van afscherming

Als er veel elektrische en mobiele apparatuur wordt gebruikt levert dat niet alleen voordelen op, maar helaas ook nadelen. Eén ervan is de storing, met name de ‘4G’. 4G staat voor het 4de generatie mobiele netwerk. Het synoniem ervoor is LTE. Maar de storing is niet beperkt tot mobiele apparaten! Om te voorkomen dat die stoorsignalen de kunnen binnendringen, moet een soort van wand worden aangebracht. Die ‘wand’ bestaat bij deze Technetix van 5 meter uit maar liefst vier lagen! Daarmee behoort hij tot de top der afgeschermde uitvoeringen. Dit wordt uitgedrukt in een klasse, Class A++. Hiervoor staat een afschermdemping, onderdrukking van het stoorsignaal, van minstens 105 dB bij 1 GHz en nog altijd minimaal 85 dB in het laagfrequente gebied. Dat is behoorlijk!

Kenmerken

Door de enorme bandbreedte van maar liefst 2,4 GHz kan hij ook 4K beelden overzenden. Dat heet ultra high definition en betekent dat de beeldschermresolutie (beeldscherpte) maar liefst ruim 8 miljoen beeldpuntjes omvat. Deze Technetix is voorzien van een moderne codering: groen = IEC female, gaatje in het centrum van de huls en blauw = IEC male, pennetje in het midden van de huls. IEC is de naam voor het type connectoren met een gladde connectorhuls. De gekleurde ringen zijn overigens verwijderbaar, mocht u hem qua kleur willen laten ‘opgaan in de achtergrond’. Als we het dan toch hebben over het interieur, dan mag ook niet onvermeld blijven dat de haakse stekkers maken dat hij prima verwerkt kan worden achter kasten of flatscreen, juist vanwege de haakse connectoren.


Specificaties
Meer over Technetix - 5 meter - Coax kabel (Productcode: 5801911117.4903)
 Lengte
5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Haaks
 Afscherming
Drievoudig
 Eigenschappen
Afscherming Tegen 4G, Haakse Stekkers
 Merk
Technetix
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Gecertificeerd
Ziggo geschikt, Kabel Keur