Goobay - 5 meter - Coax kabel

€ 3,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 674
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

Goobay coax kabel wit 5 meter met ferrietkern

Hiermee laat zich een grotere afstand tussen antennewandcontactdoos (bijvoorbeeld AOP/SOP, waar de providerkabel de woonkamer binnenkomt) en eindapparaat, zonder de noodzaak van een antenneversterker overbruggen. Dit kan dankzij voortreffelijke eigenschappen. Tweevoudig afgeschermde kabel met vernikkelde connectoren die met de afschermlaag verbonden zijn. De screening (demping) is minimaal 80 dB. De ader is van CCS, voor hoge frequenties een slimme efficiënte oplossing. De buitenmantel is van PVC. Je kunt de vrouwelijke connector (zonder pin in huls) insteken op de TV-aansluiting van een tweegats/driegats antennewandcontactdoos. Op de andere zijde kun je dan een decoder of televisie aansluiten. Antenneversterker kan ook, als die voorzien is van IEC gladde huls connectoren. Alleen een modem kun je hier niet rechtstreeks op aansluiten of accessoires met een F-schroefaansluiting. Deze Goobay is puur geschikt voor CATV, niet satellietschotelontvangst.

Ferriet, nikkel en aluminium

Deze drie materialen maken de kabel tot een kwaliteitsproduct. Voor de afscherming van elektromagnetische straling die door elektrische en draadloze apparatuur wordt uitgestraald bezit deze Goobay een tweevoudige afscherming van een folie bestaande uit aluminium en een vlechtwerk van 112 vlechtingen. Door dit materiaal en een grote dichtheid van de mazen wordt een goede afscherming verkregen die voldoet aan klasse A. om en optimale afscherming te krijgen zijn de behuizingen van de connectoren intern verbonden met de afschermlaag. Ferriet zorgt er op zijn beurt voor dat andersom het signaal in de coax geen storing gaat vormen voor andere elektrische apparatuur. Daarom zijn er twee verdikkingen die meer naar de uiteinden toe aangebracht zijn. Omdat corrosie ook nog problemen kan opleveren zijn de connectoren vernikkeld. Corrosie betekent namelijk reflecties in het signaal waardoor het zichzelf tegenwerkt, vermenging van internet downstream dataverkeer met upstream data en verminderde signaalgeleiding. De nikkellaag voorkomt dit alles.

CSS, een slimme efficiënte oplossing

Koper is een goede geleider, staal iets minder. Toch heeft de fabrikant hier gekozen voor staal als adermateriaal. Niet zomaar om de prijs te verlagen. Dat heeft een natuurkundige reden. Bij hoogbandige signalen zoals CATV die alleen maar in het hoogfrequente bereik zitten, in tegenstelling tot basisband signalen als audio en ethernet, gebeurt er namelijk iets bijzonders. Dan vloeien de signalen voornamelijk aan de buitenrand van de ader en minder in het midden. Daarom is het in deze situatie absoluut niet nodig de kabel volledig van koper te maken. Zo heb je een lagere prijs, terwijl je niet aan kwaliteit hoeft in te boeten.


Specificaties
Meer over Goobay - 5 meter - Coax kabel (Productcode: 8444897782.4903)
 Lengte
5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm