Goobay - 5 meter - Coax kabel

€ 11,69 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1085
Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€11,69Aantal 2-9€11,40Aantal 10 en meer€10,99

Goobay coax kabel wit 5 meter viervoudige afscherming

Met viervoudige afscherming, vernikkelde connectoren, 75 Ohm impedantie en ferrietkernen om een goede storingsvrije overdracht van het antennesignaal mogelijk te maken. Bedoeld voor verbinding van hoofdaansluitpunt (AOP/SOP)), waar de kabel van de provider de woning binnenkomt, met een eindapparaat of tussen accessoire (splitter e.d.) en eindapparaat. In Nederland kennen we drie antennewandcontactdozen voor de hoofdaansluiting. Tweegats in woningen van vóór 1978 die zich in de woonkamer bevindt, enkelgats in woningen erna die geplaatst is in de meterkast en meest recent driegats (met satellietantenneuitgang) voor zelfmontage die men als opbouw kan plaatsen in een eigenbouwwoning. In alle gevallen moet deze kabel van Goobay op de TV-uitgang worden aangesloten. In geval van de tweegats en driegats-uitvoeringen is dat de linker uitgang. In die uitgang bevindt zich een pennetje en dat maakt hem tot ‘mannetje’ of male. De tegenhanger is het ‘vrouwtje’ of female met een opening in de connectorhuls. De coax hier heeft aan de uiteinden zowel een male als een female uitvoering. De female is bedoeld om in de TV-uitgang te steken. De male kant gaat naar het eindapparaat (bijvoorbeeld TV) of accessoire (bijvoorbeeld splitter of antenneversterker).

Retourgeschiktheid

Het gaat her nog om een klassieke antennekabel die niet geschikt is voor satellietschotelontvangst. Hij is geschikt voor doorgifte van analoog en digitaal. In het laatste geval spreekt men van dataverkeer, strikt genomen ook als het geen internet betreft. Ook voor audio en video worden er datapakketjes getransporteerd via deze Goobay. Het kenmerk van het digitale tijdperk is dat we nu tweerichtingsverkeer hebben zowel voor TV als internet. Er komt signaal binnen van de provider, maar wij zenden ook weer terug naar de provider. Denk aan telefoneren, websites bezoeken, emails verzenden, programma pauzeren, films huren etc. In de eerste drie voorbeelden is een CATV-modem nodig en de laatste twee opties zijn alleen mogelijk via commando’s die je naar een smart-TV stuurt. Dit heen en weer verkeer wordt aangeduid als retourgeschikt, waarmee de nadruk wordt gelegd op de datastroom richting provider.

Kwaliteit vóór alles

Om een storingsvrij transport van de data mogelijk te maken zijn er diverse maatregelen nodig. Onderweg van ingang van hoofdaansluiting naar het accessoire of eindapparaat ondervindt het signaal hindernissen. Die obstakels zijn 1. Storing van buitenaf, 2. Oneffenheden in de kabel en 3. Overgangen van coax naar aansluitpunten. In de ether wemelt het van elektromagnetische storing, veroorzaakt door de signalen in eindapparatuur met name mobiele toestellen. Die werken in hetzelfde frequentiegebied als de TV- en internet downloadsignaal, rond de 800 MHz. Als die storing krachtig genoeg is verstoort die de binnenkomende data. Om dit te vermijden moeten we een virtuele muur optrekken in de vorm van vier afschermlagen (quad shielding). Hiermee wordt een onderdrukking (demping) van de storing van theoretisch 120 dB bereikt. Een absolute topwaarde!

Nog meer kwaliteit

Daarnaast zorgen oneffenheden en niet correcte overgangen voor reflecties: het heengaande signaal wordt teruggekaatst en werkt zichzelf tegen. Daarom is er een goede kabel gemaakt met een afsluitimpedantie van 75 Ohm. Ook de connectoren kunnen nog storen door het internet upload- met het downloadsignaal te vermengen, de zogenoemde common path distortion. Daarom zijn ze vernikkeld uitgevoerd, om dit tegen te gaan. Maar niet alleen het dataverkeer wordt gestoord door storing van buitenaf, het kan zelf ook storing veroorzaken naar andere toestellen toe. In dat geval gaat bij hogere frequenties de data in de vorm van elektromagnetische velden uitstralen en instralen op toestellen in de omgeving. Om dit te voorkomen zijn er dicht bij de uiteinden buisjes aangebracht. Die heten ferrietkernen en vormen een hoge weerstand voor het hoogfrequente signaal (samenstel van kleine stromen) dat aan de buitenkant van de buitenste afscherming loopt. In feite is dit een deel van het antennesignaal dat via de aansluiting terugloopt over de afscherming en niet opgeheven wordt door het signaal in de kernader. De hoge weerstand vormt nu een blokkade zodat het terugloopsignaal niet de kabel kan verlaten als elektromagnetisch veld.

De juiste connector gebruiken

In de antenne-ontvangstwereld zijn twee soorten connectoren gebruikelijk. Ze heten IEC en F. De eerste soort heeft een gladde huls en de tweede een huls met schroefdraad. Op eindapparatuur worden standaard IEC-ingangen gebruikt van het vrouwelijke type. Op modems alleen F-connectoren. Op accessoires beiden. Dus wil je een splitter gebruiken of een antenneversterker dan moet die IEC-ingangen en -uitgangen hebben (je kunt de kabel immers gebruiken voor de verbinding tussen AOP en eindversterker of splitter, maar ook om deze te verbinden met een eindapparaat). De derde mogelijkheid, het direct aansluiten van een eindapparaat op een AOP, is natuurlijk eveneens mogelijk met deze Goobay.

Specificaties
Meer over Goobay - 5 meter - Coax kabel (Productcode: 8277327951.4903)
 Lengte
5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Viervoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
120 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm