Goobay - 5 meter - Coax kabel

€ 4,29 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 71
Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€4,29Aantal 2-9€4,18Aantal 10 en meer€4,03

Goobay coax kabel zwart 5 meter met ferrietkern

Dubbel afgeschermd, inclusief connectoren, met een afschermwaarde van minstens 80 dB. Tevens voorzien van twee ferrietkernen om uitstraling tegen te gaan. De connectoren zijn van het gangbare IEC type (gladde bus) met aan één zijde een mannelijke uitvoering en aan het andere uiteinde een vrouwelijke. Hierdoor rechtstreeks aan te sluiten op een abonnee/service overname punt (antennewandcontactdoos in de woonkamer of meterkast waar de providerkabel binnenkomt). Bij een gangbare tweegats uitvoering is dat de linker kant (TV-aansluiting). Hierin gaat dan de mannelijke kant van de coax. De vrouwelijke kun je aansluiten op een TV, decoder, versterker of splitter. In ieder geval niet rechtstreeks te verbinden met een modem. Geschikt voor het overdragen van CATV, niet geschikt voor satellietschotelontvangst, zelfs niet met een verloopplug. De demping/het verlies is vrij laag door het gebruik van poly ethyleen als diëlektricum. 5 meter is een lengte waarvoor, op grond daarvan, geen versterker nodig is. De karakteristieke afsluitimpedantie bedraagt 75 Ω.

De voordelen van een ferrietkern

Deze wordt gebruikt om signalen met een hoge frequentie uit de kabel te filteren oftewel uitstraling tegen te gaan. Hij zit meestal net voor de connector van de coax en ziet eruit als een ronde verdikking. Hij vormt een grote weerstand voor signalen met een hoge frequentie die aan de buitenkant van de afscherming lopen en die deze als elektromagnetische golven willen verlaten. Daardoor zouden ze storing opwekken in andere elektro(nische) apparaten. Om dat te voorkomen houdt de grote weerstand van het ferriet ze tegen. Omdat dit effect juist bij de uiteinden optreedt, zitten de ze ook bewust op die plaats. Vanwege de golflengte kunnen ze ook op een andere plaats op de coax gezet worden, namelijk daar waar de EM-golf tijdens elke periode zijn maximum bereikt. Daarom zie je ook wel kabels met een ferrietkern iets meer naar het midden.

Verliezen beperken

Een veelvoorkomend probleem zijn de storingen en verliezen (dempingen). Zo verliest een coax elke meter een beetje signaal. Dit gaat echter pas een rol spelen vanaf pakweg 10 meter. Wat wel een probleem kan opleveren zijn gecorrodeerde aansluitingen, slechte verbindingen, kabelbreuken, knikken erin etc. Dit leidt tot zogenoemde misaanpassingen in de impedantie en daarmee tot reflecties. Dit laatste zijn signalen die door voornoemde oneffenheden worden teruggekaatst richting provider en daarmee het binnenkomende signaal hinderen. Dit leidt tot verlies. Het levert ook nog eens common path distortion op, het mengen van de frequenties in de internet upstream en downstream. Hierdoor wordt de upstream gestoord. Om dit te vermijden heeft men de connectoren vernikkeld.


Specificaties
Meer over Goobay - 5 meter - Coax kabel (Productcode: 2571196939.4903)
 Lengte
5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm