Goobay - 5 meter - Coax kabel

€ 3,59 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 950
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€3,59Aantal 2-9€3,50Aantal 10 en meer€3,37
Payment methods

Goobay coax kabel zwart 5 meter

Biedt je genoeg ruimte voor de plaatsing van je tv-toestel. Door zijn dubbele afscherming met een 32-voudige vlechting vrij ongevoelig voor storing in de ether. De impedantie is 75 Ω en de kern is gemaakt van staal met een laagje koper eroverheen. Voorzien van IEC gladde bus stekkers aan de beide uiteinden en daarmee bruikbaar op een coaxwandcontactdoos, een versterker of splitter met IEC aansluitingen, of een decoder. Wil je de coax gebruiken bij F-schroefaansluitingen, zoals bij een kabelmodem, dan heb je nog een verloopstekker nodig. Die is dan gezien de standaard aansluitingen steeds een ‘female IEC naar een male F’ uitvoering. Dit omdat de female IEC (met opening in connectorhuls) van deze Goobay naar de TV-uitgang van de coaxwandcontactdoos gaat, en het andere uiteinde (male IEC met pin in connectorhuls) naar één van de eerder genoemde apparaten die dan altijd een female IEC aansluiting hebben. De lengte van 5 meter is nog ruim genoeg dat je geen versterker nodig hebt.

Storingsvrij genieten

De kern van een kabel is dat hij zonder storing het antennesignaal doorgeeft. Maar hoe gebeurt dat? Voorwaarde is dat er een afschermwand is opgetrokken tegen storing in de ether, voornamelijk veroorzaakt door mobiele telefonie. Daarnaast is het zaak dat er een gering verlies in de kabel zelf is en last but not least moeten de connectoren klemvast zitten en zorgen dat langs die weg geen storing kan instralen. Als afscherming is een dubbele laag aanwezig, bestaande uit aluminium folie en een 32-voudig gevlochten aluminium laag daaromheen. Hiermee is dan een fatsoenlijke waarde van minstens 70 dB haalbaar. Dat is voor huiselijke toepassing voldoende. Door de afscherming nu te verbinden met de metalen behuizing van de connectoren zijn ook die afgeschermd. Bovendien is de behuizing van de connectoren voorzien van een nikkellaag. Hierdoor wordt corrosie voorkomen en daarmee storing van upload internetsignalen door downloads. Tevens voorkomt dit signaalverlies. Dit laatste wordt ook veroorzaakt door reflecties, het signaal dat deels weer teruggaat naar de ingang en het heengaande hindert. Dat wordt voorkomen door de standaard karakteristieke afsluitimpedantie van 75 Ohm te nemen en corrosie (impedantie misaanpassing) tegen te gaan.

Het voordeel van CCS

In plaats van koper heeft men hier voor een kern gekozen van staal met een laagje koper. In het Engels heet dat CCS, oftewel Copper Clad Steel. Dat is niet alleen goedkoper, maar heeft voor hoogfrequente signalen nog een ander voordeel. Bij die hoge frequenties treedt een bepaald natuurkundig effect op, waarbij het signaal/stroom grotendeels aan de buitenzijde van de kern gaat vloeien. Dit heet het skineffect en geldt zeker voor het frequentiegebied waar we hier over spreken, namelijk CATV. Voor audio bijvoorbeeld heb je er niks aan. Waar je hier met deze oplossing voor zorgt is dat alleen daar waar de stroom gaat vloeien, de geleiding het beste is en dat is nu eenmaal met koper.


Specificaties
Meer over Goobay - 5 meter - Coax kabel (Productcode: 2571089073.4903)
 Lengte
5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
CCS
 Afschermdemping
70 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links