Goobay - 3.5 meter - Coax kabel

€ 2,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1
Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€2,99Aantal 2-9€2,92Aantal 10 en meer€2,81

Goobay haakse coax kabel 3.5 meter wit

Uitermate geschikt in minder kritische situaties. Ondanks de prijsstelling is de kabel zeer solide uitgevoerd. Volledig ingekapselde connectoren aan beide zijden voor een optimale bescherming tegen stof, vuil en mechanische belasting. Vernikkelde contacten als bescherming tegen oxidatie. Dubbele afscherming van 80 dB tegen hoogfrequente straling. Waarom dit laatste? Smartphones, digitale DAB+ radio en Digitenne signalen (allen in het frequentiegebied rond de 800 MHz) opereren in eenzelfde frequentieband als de digitale TV en radiosignalen in het snoer. Om stoorinvloeden van deze signalen te voorkomen is het is daarom belangrijk dat de coax over een deugdelijke elektromagnetische afscherming beschikt. Is dit niet het geval dan zijn geblokt en uitvallend beeld en/of geluid het resultaat. De afscherming van deze Goobay is een dubbel uitgevoerd en bestaat uit een folie laag en vlechtwerk, beiden van aluminium.

Het voordeel van CCS

Een coax is normaal uitgevoerd met een koperen ader met daaromheen isolatie- en eventuele afschermlagen. Omdat deze echter voor hoge frequenties wordt gebruikt hebben we te maken met een bij-effect dat we in ons voordeel kunnen benutten. Dit heet skin-effect en daarbij gaat het signaal hoofdzakelijk aan de buitenkant van de ader vloeien en in mindere mate door het midden ervan. Hierdoor kunnen we dus in het midden van de ader volstaan met een goedkoper elektrisch geleidend materiaal. Daarom is de Goobay van 3,5 meter uitgevoerd met een stalen deel in het centrum van de kern met een laagje koper eromheen. Op die manier kan die bij gelijkblijvende kwaliteit goedkoper gehouden worden. Overigens is deze kabel niet geschikt voor schotelontvangst, omdat die frequenties te hoog liggen.

Zowel afgeschermde kabel als connectoren

Zoals we eerder al zagen kan er instraling plaatsvinden door externe storing. Om dat tegen te gaan is de dubbele laag van folie en gevlochten aluminium aangebracht. 80 dB is daarbij een ronduit acceptabele waarde te noemen. Maar de fabrikant is nog een stap verder gegaan. Het heeft namelijk geen zin om alleen de coax af te schermen en de connectoren niet. Daarom zijn ook deze afgeschermd. Normaal worden daarvoor metalen kapjes gebruikt, Goobay heeft echter de afscherming onzichtbaar onder de plastic kapjes verborgen door dat gedeelte van de connectorhuls te verbinden met de afschermlaag dat na het in elkaar steken van de connectoren onvermijdelijk nog blank ligt.


Specificaties
Meer over Goobay - 3.5 meter - Coax kabel (Productcode: 8867698181.4903)
 Lengte
3.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Haaks
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Eigenschappen
Haakse Stekkers
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
CCS
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
 Kabeldiameter
5.3 mm