HQ - 2.5 meter - Coax kabel

€ 17,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 109
1-2 wd
Extra korting!
Aantal 1€17,99Aantal 2-9€17,54Aantal 10 en meer€16,91

Coax kabel HQ SS5015 2.5 meter

Voor zorgeloos televisie kijken en internetten is het goed om niet zomaar de eerste de beste antennekabel te nemen. Zeker als je in een dichtbebouwd gebied hutje mutje op elkaar gepakt zit red je het met een budgettype niet meer. Dan komt deze HQ van 2,5 meter van pas. Hij heeft enkele voordelen die we je hier laten zien. Kort aangestipt: vergulde pluggen, goede afscherming, ferrietkernen en de ader van zuurstofvrij koper. De korte lengte van 2,5 meter maken dat je zonder antenneversterker uit kunt komen. Met een standaard afsluitimpedantie van 75 Ohm is deze universeel bruikbaar in de antenne-installatie thuis. Deze impedantie zorgt er eenvoudig gezegd voor dat er een goede signaaldoorgang plaatsvindt. De HQ is voorzien van twee gangbare IEC-pluggen.

Voordelen

Voor goede kwaliteit op de weergave-apparaten is het nodig dat niet alleen die apparatuur goed is, maar zeker ook de verbindingen inclusief connectoren en eventuele hulpmiddelen (denk daarbij aan splitter, coaxversterker etc.). Deze coax van HQ heeft enkele eigenschappen die hem tot een prima kandidaat maakt voor je antenneverbinding. Zo heeft hij een dubbele afscherming, die een aardig resultaat oplevert van 90 dB demping. Dat is een goede waarde voor storingsonderdrukking, zeker voor huiselijke omgeving. Niet alleen moet de elektromagnetische storing in de lucht worden bestreden, ook is het noodzakelijk dat de kabel zelf niet een stoorbron gaat zijn voor andere elektrische, elektronische en computerapparatuur. Om daarvoor te zorgen is hij voorzien van twee buisjes in de buurt van de uiteinden. Dit zijn ferrietkernen en dienen ervoor om het signaaldeel dat aan de buitenkant van de binnenzijde van de kabel vloeit en als elektromagnetische straling de ruimte in wil, wordt tegengehouden.

Goed doordachte connectoren

De pluggen zijn verguld. Dat levert geen betere signaalkwaliteit op, zoals vaak foutief wordt gedacht, maar zorgt ervoor dat ze na langere tijd niet gaan corroderen. De coax is verder van zuiver koper. Ook al levert dit evenmin een betere kwaliteit, het is wel zo dat de signaaloverdracht geoptimaliseerd wordt dus niet onnodig verzwakt wordt. De connectoren zijn voorzien van een parel-verchroomde laag om corrosie tegen te gaan. Bovendien vormen metalen omhulsels een goede bescherming tegen externe storing, zoals bij de afscherming hiervoor al beschreven. Een ander voordeel is dat de omhulsels er vanaf geschroefd kunnen worden. Dit geeft je de mogelijkheid, mits je een soldeerbout hebt, om deze HQ bij een breuk in te korten en dan opnieuw vast te solderen aan de connectoren.


Specificaties
Meer over HQ - 2.5 meter - Coax kabel (Productcode: 2544230439.4903)
 Lengte
2.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Eigenschappen
Ferrietkernen, Verguld
 Merk
HQ
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
85 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
 Kabeldiameter
5 mm
 Serie
Professioneel