Goobay coaxkabel zwart 2.5 meter

Kabeltelevisie (DVB-C) is al jaren ingeburgerd, maar ook digitale televisie via de ether (DVB-T) of TV via de satelliet (DVB-S). In alle gevallen is een kabel nodig om het ontvangen signaal te transporteren. Tegenwoordig is dat niet alleen video en audio, maar tevens data. Denk eens aan interactieve televisie waar u een bestelopdracht geeft voor een speelfilm. Maar ook internet via televisie met een smart-TV is al niet nieuw meer. Films bekijken, spelletjes spelen of surfen over internet is met een televisie tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als voorheen met de computer alleen. Maar hier zijn wel geschikte kabels voor nodig. De Goobay coaxkabel zwart 2.5 meter is een dergelijke kabel.

Welke coaxkabel?

Je zou niet verwachten dat een luttel kabeltje zo belangrijk kan zijn in een satellietontvangstinstallatie bij ons thuis. Ze moeten los van de satellietschotel worden aangeschaft en dan is het niet makkelijk als men als a-techneut een afweging moet maken. Veel geld uitgegeven aan de schotel en ontvanger, en dan opeens toch een miezerig beeld hebben. Een kabel kan dat inderdaad veroorzaken. Daarom helpen we u bij het kiezen van het juiste kabeltje om dit te vermijden. Belangrijk is om te weten waarop gelet moet worden. Termen als ‘frequentiebandbreedte’, ‘demping’ en ‘storing’ zijn daarbij van belang. We zullen proberen het zo eenvoudig mogelijk uit te leggen.

Wat achtergrond over coaxkabels

Als we ‘frequentie’ voorstellen als ‘snelheid’ en ‘signaal’ als een ‘auto’, dan kunnen we ‘frequentiebandbreedte’ voorstellen als een ‘meerbaans autosnelweg’. Aan de ene kant van de snelweg zijn de auto’s, signalen, die binnenkomen en aan de andere snelwegzijde zijn de auto’s/signalen die teruggaan. Dit is eenvoudig uitgelegd wat er gebeurt in een kabel. Zeker als we die kabel voorstellen als een half open tunnel. Het signaal ondervindt dan hinder van ‘wrijving/rijwind’ en van ‘zijwind’. Dat zijn dan de ‘demping’ respectievelijk de ‘storing’. Die demping tegengaan kan alleen de fabrikant, door de keuze van het isolerende materiaal inwendig in de kabel. Zelf kunnen we dat oplossen met een antenneversterker. De storing kan alleen de fabrikant te lijf gaan door afschermlagen van aluminium in de kabel aan te brengen. Nu we dat weten zijn we in staat de juiste kabel te kiezen.

Waarom deze Goobaykabel?

De ‘Goobay coaxkabel zwart 2.5 meter’ is een verlengkabel die gebruikt wordt om apparaten of accessoires met twee verschillende soorten antenneaansluitingen te verbinden. De aansluitingen op de apparatuur zijn altijd vrouwelijk met een buisje in de connectorhuls. Daar past alleen een mannelijke stekker met een pennetje in de connectorhuls in. Aan de andere kant het omgekeerde voor bijvoorbeeld aansluiting op een coaxfilter of coaxverdeler. Daarvandaan deze kabel, die een dubbele afscherming heeft en een lage kabeldemping voor de bandbreedte tot 862 MHz. Daarboven ligt de satellietband. Daar is deze kabel helaas niet geschikt voor. De signaaldraad in de kabel is van staal met een koperlaagje, CCS genoemd, en maakt de kabel goedkoop terwijl de kwaliteit er niet onder lijdt, door op een vernuftige wijze gebruik te maken van een natuurkundig verschijnsel dat skin-effect heet!

  
Meer over de Goobay - 2.5 meter - Coax kabel (ProductID: 3065541914.4903)
 Lengte
2.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Enkelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afscherming tot
70 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links