Goobay - 2.5 meter - Coax kabel

€ 3,19 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 267
2-3 wd
Extra korting!
Aantal 1€3,19Aantal 2-9€3,11Aantal 10 en meer€3,00

Goobay coax kabel wit 2.5 meter met ferrietkern

Een kwalitatief goede kabel is er een die in lengte van jaren een storingsvrij signaal levert. Deze coax voldoet daaraan. Hij is namelijk voorzien van een degelijke afscherming met een dempingswaarde van minimaal 80 dB, heeft connectoren waarvan de vernikkelde behuizing is doorverbonden met de afscherming en heeft twee ferrietkernen voor ontstoring naar andere apparatuur toe. Dit alles bij een standaard afsluitimpedantie van 75 Ω, de minimale basis om überhaupt signaal storingsvrij te kunnen overdragen. Bovendien voorzien van een CCS ader, die juist bij de hoge frequenties waar we het hier over hebben prima tot zijn recht komt. Deze Goobay is bedoeld voor verbinding met een antennewandcontactdoos zoals het AOP/SOP (abonnee/service overname punt, waar de providerkabel de woonkamer of meterkast binnenkomt). In geval van een twee-/driegats uitvoering neem je dan de linker TV-aansluiting waarop de vrouwelijke connector van de coax, die zonder pin, wordt aangesloten. De mannelijke aan het andere uiteinde gaat dan naar een versterker, decoder of splitter bijvoorbeeld. Je kunt hem niet rechtstreeks aansluiten op een modem.

Het nut van afscherming en ferrietkernen

Een niet afgeschermde kabel kan voldoen. Maar woon je in een dichtbevolkt gebied, langs een druk bereden straat en dergelijke, dan red je het niet meer met een niet-afgeschermde uitvoering. Dan vormt deze Goobay een goede oplossing. In de ether bevindt zich nogal wat straling. Veroorzaakt door elektro-, elektronische, telecom-, computer- en draadloze apparatuur. Niet alle straling vormt een gevaar voor ons antennesignaal. Met name het deel dat veroorzaakt wordt door mobiele telefoons levert problemen op omdat die zich in hetzelfde frequentiegebied bevindt als ons signaal. Een dubbele afscherming, aluminium folie en een 112-voudig gevlochten laag eromheen, is dan een afdoende middel. Zeker omdat ook de connectoren ermee verbonden zijn. Dit levert een prima klasse A (minimaal 80 dB) bescherming op. We moeten er echter ook voor zogen dat de coax zelf niet als ‘stoorzender’ gaat werken. De stroom door de coax gaat namelijk bij die hoge frequenties van CATV grotendeels aan de buitenkant van de afscherming lopen en de elektromagnetische golven die daarbij ontstaan verlaten de kabel en verplaatsen zich (‘planten zich voort’) via de lucht. Op die manier veroorzaken ze storingen in andere elektrische apparatuur. Daarom zijn ferrietkernen met een hoge weerstand voor hoogfrequente signalen nabij de uiteinden aangebracht.

Waarom CCS en vernikkelen

Er word beweerd dat CCS mindere kwaliteit zou zijn. Dat geld hooguit als er sprake is van basisbandsignalen zoals ethernet of audio. Hebben we het echter over CATV dan gaat dat helemaal veranderen. Dan is CCS juist een slimme keus. Als, zoals we net al zagen, de stroom toch grotendeels aan de buitenrand van de ader gaat vloeien, waarom dan nog de ader volledig van koper maken. Het volstaat namelijk om alleen de buitenrand te voorzien van een laagje koper. Bij copper clad steel is juist het midden van die ader gemaakt van het veel goedkopere staal. Om de kwaliteit geheel compleet te maken zijn de connectoren vernikkeld. Dit is gedaan om corrosie te vermijden. Corrosie vermindert de geleiding, zorgt voor reflecties (werkt zichzelf tegen) en signaalmenging (internet downstream vermengt zich met upstream). Dit is bij het aanbrengen van een nikkellaag verleden tijd.


Specificaties
Meer over Goobay - 2.5 meter - Coax kabel (Productcode: 2571069461.4903)
 Lengte
2.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm